karly

Bakkerij van Tilburg Uientoernooi 2016

Met veel regen en nog meer wind werd maandag 28 maart om 05.30uur begonnen aan de opbouw. Iets waar maandenlang naar toegewerkt is en naar uitgekeken wordt. Door velen gelukkig. Om 05.30uur waren er ruim 20 en was er maar 1 vraag: hoe zou het weer zich houden?

20160328_0214

Iedereen keek en las driftig op zijn telefoon. KNMI.nl, buienradar, weer.nl en teletekst werden regelmatig bijgehouden. De conclusie was al snel: wat naar binnen kan, moet naar binnen. Dus geen terras en springkussens buiten, maar ook de suikerspinnen en voetbalstand in de kantine. En dus waren we veel eerder klaar met het opbouwen: ‘elk nadeel heb z’n voordeel‘.
Om 07.45uur (!!!) kwamen de eerste spelers al in de warme kantine, maar we begonnen toch pas echt met voetballen om 08.45uur. Toen klonk het eerste fluitje van alle Rijnsburgse Boys jeugdspelers (waarvoor dank aan hen). Het allerlaatste fluitsignaal klonk om 11.42uur en daarmee eindigden we, zoals altijd, precies volgens schema.

20160328_0279

Rond 11.00uur werd na uitvoerig overleg besloten dat het middagdeel geen doorgang kon vinden. Het E-toernooi zou met windkracht 8-9 ondoenlijk en vooral te gevaarlijk worden. Dan heeft het niets meer met voetbal te maken en dan heeft het dus geen zin! En dus werd, met pijn in het hart, het E-toernooi afgelast. Wel wordt er nog druk gekeken of dit deel van het Bakkerij van Tilburg Uientoernooi ingehaald kan worden op korte termijn! Daarover later hopelijk meer.
Na de prijsuitreiking op veld 1, in het zonnetje gelukkig, was het sportpark snel leeg. In de kantine en sporthal was het nog wel heel druk en gezellig. Rond 14.30uur kon daarom het afsluitende buffet voor de vrijwilligers/-sters geopend worden. 5 uur eerder dan normaal. Helaas in dit geval.

20160328_0391

Neemt echter niet weg dat ik ongelofelijk veel mensen enorm dankbaar ben. Dat we het met z’n allen toch weer voor elkaar gekregen hebben. Dames en heren: mijn dank is groot en ik hoop maandag 17 april 2017 weer een beroep op u te mogen en kunnen doen! Misschien zelfs iets eerder om het E-toernooi ‘in te halen’.
Ook Pauline Ouwersloot wil ik nog even persoonlijk bedanken, want zij zat van 08.30u tot 12.15uur in weer en wind buiten om prachtige foto’s te maken. Die zijn hier te bezichtigen.