Babberich

De wedstrijd was niet goed, maar wel erg spannend, zeker in de laatste fase van de reguliere wedstrijd en in de verlenging. Het behalen van de volgende ronde maakte natuurlijk veel goed voor de Rijnsburgse supporters die de moeite genomen hadden om de verre reis naar Babberich te maken. En er was voldoende gebeurt om tijdens de terugreis over na te praten. En hoewel natuurlijk nooit met zekerheid te zeggen, leek het aantal Rijnsburgse supporters dat in Babberich was minstens net zo groot als het aantal supporters van de thuisclub.

Het venijn van de wedstrijd zat in de staart. De eerst helft bracht nauwelijks opwindende momenten. Aan beide ploegen was duidelijk te merken dat ze nog naar hun  competitievorm zochten. Het aantal foute passes was hoog en zeker aan Rijnsburgse kant hadden een aantal spelers het vandaag niet. De 0-0 ruststand was dan ook een logisch resultaat. Direct na rust nam Rijnsburgse Boys het heft in handen. Het tempo ging wat omhoog en de druk op het Babberich doel nam daardoor toe. De voorspong leek leek een kwestie van tijd te worden. Maar na enige tijd nam de druk weer af en kwam Babberich zelfs op voorsprong. Wellicht niet geheel verdiend, maar op het doelpunt was niets aan te merken. Simons begin een onnodige overtreding en de vrije trap werd door de vrijgelaten Pastoors in het doel gelopen. (1-0). Rijnsburgse Boys nam gelijk maatregelen. Kuhlmann ging warmlopen en de spelers in het veld voerden de druk op. Babberich kon niet meer dan verdedigen en met enorm veel tijdrekken het ritme uit de Rijnsburgse ploeg halen. Vooral dat laatste leidde aan Rijnsburgse kant tot irritatie binnen de lijnen. Vlak voor het verstrijken van de 2e helft leek Babberich op 2-0 te komen. Hupkes kon op rechts doorkomen, maar Orlowski redde, waardoor Groot de bal net voor de lijn kon wegwerken. Hupkes meende dat hij daarbij onreglementair door Orlowski werd gestuit en ging verhaal halen bij scheidsrechter Fikkert. Dat kostte hem rood en dus moest Babberich de laatste minuten zien door te komen. Dat lukte slechts een minuut of 3. Toen scoorde Kuhlmann de fraaie gelijkmaker.
In de verlenging waren er niet al te veel echte kansen. Het veel fitter ogende Rijnsburgse Boys kon tegen de 10 van Babberich geen beslssing forceren. Het spel lag hiervoor veel te vaak stil door echte en gesimuleerde blessures aan Babberich kant. En dus moest de penalty-serie de beslissing brengen. Van der Vijver en Gootjes misten aan Rijnsburgse zijde, Van der Lugt (weer uitskend spelend), van Breukelen en Kuhlkmann scoorden. Omdat Orlowski 2 strafschoppen stopte, was de stand na de serie van 5 gelijk, 3-3.
Nadat eerst Ascencion scoorde, en daarna Groot, stopte Orlowski opnieuw een strafschop. En zo zorgde hij ervoor dat de volgende ronde werd bereikt. Moeizaam, maar over de gehele wedstrijd genomen wel verdiend.

Babberich – Rijnsburgse Boys 1-1, Rijnsburgse Boys wns
Scheidsrechter: B.J. Fikkert (Hellendoorn)
Toeschouwers: 250

Opstelling Babberich: Besselink, Bomers, Verhaegh, Goorman, Pothof (76. Aaldering), Mouhouti, Pastoors, Hupkes, Rogers, Jansen, Kamphorst (93. de Wijs).
Opstelling Rijnsburgse Boys: Orlowski, Groot, van der Lugt, Bart Freke (87. Onderwaater), Simons, Peter Freke (46. van Breukelen), van der Vijver, Kolder, Gootjes, Zinhagel (74. Kuhlmann), Ascencion.

Geel Babberich: Mouhouti, Kamphorst
Rood Babberich:  Hupkes
Geel Rijnsburgse Boys: Groot, van der Lugt, van der Vijver, Kuhlmann

Strafschoppenserie:  van der Lugt 1-0 , Bomers mist (Orlowski stopt), van Breukelen 2-0, de Wijs 2-1, van der Vijver mist (Besselink stopt), Verhaegh 2-2, Kuhlmann 3-2, Goorman mist (Orlowski stopt), Gootjes mist (schiet naast), Pastoors 3-3, Ascencion 4-3, Jansen 4-4, Groot 5-4, Aaldering mist (Orlowski stopt).