Henk Hogewoning

Assistent Piet van Duijn verlaat Middelmors deze zomer

In navolging van hoofdtrainer Henk Wisman en assistent-trainer Jan Blankespoor vertrekt ook Piet van Duijn komende zomer bij Rijnsburgse Boys. De 60-jarige assistent-trainer is bezig aan zijn vierde seizoen bij het eerste elftal en was daarvoor één seizoen trainer van het tweede elftal in Rijnsburg.

“Ik heb het prima naar mijn zin bij Rijnsburgse Boys, maar de club wil de staf verjongen en dat begrijp ik ook. Vandaar dat dit besluit na goed overleg is genomen”, zegt Piet van Duijn over zijn vertrek komende zomer. “Maar ik zeg niet dat ik al stop met mijn trainingswerk. Na dit seizoen ga ik eerst op vakantie en andere leuke dingen doen. Vervolgens zie ik wel wat er op mijn pad komt. Als er een club komt waar ik iets kan betekenen, bijvoorbeeld als assistent of in een andere functie in de ondersteunende sfeer, dan sta ik daar voor open.”

Rijke carrière
Hoe het ook verder loopt, Piet van Duijn kan sowieso terugkijken op een rijke carrière. “Ik ben al 32 jaar trainer. Ik heb als hoofdtrainer gewerkt bij FC VVC in Nieuw-Vennep en bij fusieclub SVC ’08 in Den Haag, waar ik veel heb geleerd en een hele leuke tijd heb gehad. Verder heb ik bij alle clubs in de gemeente Katwijk gezeten; behalve bij Rijnsburgse Boys ook bij Quick Boys, waar ik scoutingswerk en analyses deed, en bij Valken ’68, waar ik in vier jaar tijd als hoofdtrainer van de derde naar de eerste klas promoveerde. En als assistent bij VV Katwijk ben ik landskampioen geweest.”  

Mooie periode
Ook op de periode bij Rijnsburgse Boys kijkt Piet van Duijn tevreden terug, afgezien van de twee gebroken seizoenen vanwege corona. “Ik werk met veel plezier samen met de huidige staf en vind het bijzonder om te zien hoe goed een aantal jonge jongens zich heeft ontwikkeld. De prestaties van Rijnsburgse Boys vertonen een stijgende lijn. Ik denk dat er een prima basis is gelegd voor successen in de komende jaren.”