Henk Hogewoning

Anthony van Dongen vertrekt einde seizoen

De aflopende verbintenis van Anthony van Dongen wordt niet verlengd. Dit betekent dat hij de club aan het einde van dit seizoen verlaat. Door blessureleed kwam de 25-jarige vleugelspits dit seizoen weinig aan voetballen toe.

“Voor mij komt de beslissing heel plotseling en onverwacht”, zegt de vleugelspits over zijn vertrek deze zomer. “Zelf was ik er nog niet uit of ik wilde weggaan of blijven, maar die beslissing is nu voor mij genomen door de club, op een relatief laat moment. Voor mij is het wel teleurstellend. Rijnsburg is een mooie club, waar ik met plezier speel, in een team met leuke ploeggenoten.”

Blessures
Kijkend naar het aantal speelminuten de afgelopen twee seizoenen, concludeert Van Dongen dat hij meer had verwacht van zijn tijd bij Rijnsburgse Boys. “Het zat niet mee,” zegt hij. “Ik heb veel blessures gehad en als ik dan terugkeerde in het elftal, raakte ik weer geblesseerd. Dat is natuurlijk balen.”

Basisplaats
Op dit moment kampt Anthony met de naweeën van een scheurtje in zijn enkel dat hij opliep in de laatste wedstrijd voor de winterstop tegen Noordwijk. Daardoor kwam een einde aan een serie van drie duels op rij met een basisplaats, die hij had gekregen na zijn eerste goal dit seizoen, in november thuis tegen HHC Hardenberg.

Ambitie
Het is te vroeg om aan te kunnen geven waar Anthony volgend seizoen speelt. “Ik ga op zoek naar iets nieuws. Er zijn wel wat contacten met clubs, maar er is nog niets concreets. Mijn ambitie is om te spelen bij een club in de tweede divisie. Ik heb bewezen dat ik dat niveau aan kan.”

Vorige clubs
Anthony van Dongen is bezig aan zijn derde seizoen bij Rijnsburgse Boys, verdeeld over twee periodes. In seizoen 2019-2020 maakte hij zijn debuut bij Rijnsburgse Boys in de tweede divisie. Aan die verbintenis kwam na één jaar een einde, waarna hij terugkeerde naar DEM in Beverwijk, om na twee jaar voor de tweede keer naar Rijnsburg over te stappen. Dat was medio 2022.

In de jeugd speelde de talentvolle aanvaller onder meer bij AZ en FC Groningen. Als senior voetbalde Anthony van Dongen bij tweedeklasser KFC in Zaandijk en bij DEM in de hoofdklasse en in de derde divisie, en dus bij Rijnsburgse Boys in de tweede divisie.