Bram van Egmond

Anthony van Dongen en Rijnsburg uit elkaar

Op verzoek van Anthony van Dongen is zijn contract bij Rijnsburgse Boys, dat nog een jaar doorliep, ontbonden. De 21-jarige vleugelspits, die in Zaandam woont, kiest ervoor om dichter bij huis te gaan voetballen, bij zijn vorige club RKVV DEM, dat in de derde divisie zondag uitkomt.

Reactie Anthony van Dongen
“Ik zat de laatste tijd niet zo goed in mijn vel, waardoor het plezier om te voetballen minder werd, ook vanwege de reisafstand,” zegt Anthony over zijn vertrek. “Daarom heb ik ervoor gekozen om een stapje terug te doen. Het was wel een moeilijke beslissing, want het lag niet aan de club of de mensen eromheen. De sfeer is goed en ik heb veel geleerd, bijvoorbeeld dat je slimmer en volwassener moet zijn en meer moet meeverdedigen. Als ik in de toekomst ooit weer een stap omhoog wil maken, is Rijnsburg de eerste club die ik bel.”

Reactie club
Bestuurslid technische zaken Gerrit Paauw: “We vinden het jammer dat Anthony bij ons weggaat, want we zien hem als een speler met veel potentie. Hij is heel goed en talentvol. Maar we respecteren zijn beslissing om een niveau lager te gaan spelen. We zijn wel blij dat hij heeft toegezegd om bij Rijnsburgse Boys terug te keren wanneer hij weer een stap omhoog wil.”

Vorige clubs
Anthony van Dongen kwam in de zomer van 2019 over naar Rijnsburg. Daarvoor speelde hij één seizoen in de zondagse hoofdklasse bij DEM in Beverwijk. Met deze club promoveerde hij in mei 2019 naar de derde divisie zondag. Van Dongen had in dat jaar een belangrijk aandeel in het kampioenschap van DEM met 25 goals en veel beslissende voorzetten.
In de jeugd speelde de talentvolle aanvaller onder andere bij AZ en FC Groningen. Bij Rijnsburgse Boys stond de vleugelspits afgelopen seizoen regelmatig in de basis. Hij scoorde eenmaal, in de uitwedstrijd tegen Spakenburg.