Maryléne Hogewoning

André Morgan gaat op zoek naar nieuwe club

De tijd van André Morgan (30) bij Rijnsburgse Boys blijft beperkt tot een aantal maanden. Het contract van de vleugelverdediger, die in de winterstop werd overgenomen van IJsselmeervogels, is niet verlengd door de club. Dat betekent dat Morgan op zoek moet naar een nieuwe uitdaging.

André werd begin januari overgenomen van derdedivisionist IJsselmeervogels. Met het vertrek van rechtsback Bert Koomen en de vele blessures die er toen waren, werd André als versterking binnengehaald. Na het tekenen van zijn contract moest hij diezelfde week al in actie komen in de uitwedstrijd tegen Quick Boys toen linksback Mark Mieras geblesseerd uitviel. Hij maakte toen een prima indruk. André heeft daarna meerdere basisplaatsen gehad. De club vindt het alleen niet genoeg om André Morgan ook volgend jaar bij de selectie te houden.

Genoeg opties
“We zoeken een linkspoot op de linksbackpositie, André is rechtsbenig dus dat past niet in het plaatje. Op de rechtsbackpositie hebben we genoeg spelers volgend seizoen. Vandaar dat we André laten gaan”, geeft Peter Cadel, bestuurslid voetbaltechnische zaken, als verklaring voor deze beslissing.

André staat open voor een nieuw avontuur bij een andere club voor volgend seizoen. “Ook al vind ik het jammer om weg te gaan. Als een club interesse heeft, mogen ze zeker bellen. Ik ben nog niet klaar met het voetbal”, vertelt André.

Vorige clubs
André begon zijn carrière bij SV Ouderkerk. Daarna ging hij via DWS en VVA/De Spartaan naar Ajax, waarvoor hij werd gescout. Na Ajax ging hij aan de slag in het buitenland, bij AFC Wimbledon in de League Two. Na dit vijfjarige Engelse avontuur kwam hij terug in Nederland en vervolgde hij zijn carrière bij AFC. Via FC Breukelen kwam André in 2016 bij Koninklijke HFC terecht, waar hij zeven seizoenen heeft gespeeld. Afgelopen zomer maakte André de overstap naar IJsselmeervogels en daarna dus Rijnsburgse Boys.