outhands

Amateurvoetbal krijgt twee topklassen

(Bron: KNVB) 

Het amateurvoetbal kent met ingang van het seizoen 2010/2011 twee topklassen. Daartoe besloot de algemene vergadering amateurvoetbal zaterdagmorgen in Zeist met 52 stemmen voor en acht tegen.

Er komt een topklasse bestaande uit zestien zaterdagclubs en een topklasse van zestien zondagverenigingen. De nummers één tot en met vier uit de eindrangschikking van de zes hoofdklassen van komend seizoen plaatsen zich rechtstreeks voor de topklassen. De nummers vijf en zes spelen promotiewedstrijden voor zes extra plaatsen. De twee laatste plaatsen zijn gereserveerd voor degradanten uit de Jupiler League.

De voorwaarden waaraan clubs moeten voldoen bij promotie, zoals accommodatiezaken, lichtinstallatie, arbitrage, financiën en overschrijvingen zijn tot nu toe buiten de discussie gelaten. De Taskforce aanpassing competitiestructuur, die het voorstel voor de topklassen voorbereidde, zal de komende maanden deze onderwerpen verder uitwerken. Een voorstel om te komen tot een topklasse op zaterdag en twee op zondag werd bij gebrek aan steun in de andere districten niet ingebracht.