outhands

Alphen aan den Rijn

 Tja, waar moet je beginnen na een zaterdag waarop Alphen aan den Rijn even in het middelpunt stond van de belangstelling. En dan niet alleen in Nederland maar in de hele wereld! Een jongeman van 24 besloot om niet alleen het leven van zichzelf te beëindigen maar hij wilde zoveel mogelijk mensen meenemen. En hij deed dat op nog geen kilometer van het veld waar een paar uur later de wedstrijd ARC – RBB afgewerkt zou worden. Over de vraag of de wedstrijd gespeeld had mogen worden, kun je heel lang discussiëren. En dat gebeurde dan ook (een beetje voor maar vooral) na de wedstrijd. Feit is dat er heel wat moet gebeuren wil het voetbal wijken voor een heftige gebeurtenis. Zo kan ik me 11 september 2001 nog goed herinneren. En dan niet alleen vanwege het in de Twin Towers vliegen van een tweetal vliegtuigen. Nee er moest die avond gewoon gevoetbald worden in de Champions League door PSV in en tegen Nantes. Kansloos werd er met 4-1 verloren, maar ook toen was die nederlaag niet het gespreksonderwerp na afloop. Nee, de vraag was: waarom werd er in godsnaam gespeeld?

Feit is echter dat er toen gespeeld is, net zoals dat nu gebeurde (met het geluid van sirenes van ziekenwagens op de achtergrond). Dat we verloren met 2-0 en dat het kampioenschap daarmee definitief uit het zicht verdwenen is? Allemaal bijzaak als je het mij vraagt. Volgens anderen is het echter geen bijzaak als je sommige reacties, elders op de site, leest. Weer anderen hebben er wat minder moeite mee gezien de dramatische gebeurtenissen even verderop en ook het feit dat de Jupiler League nu voorlopig niet aan de orde is, is voor sommigen een opluchting. Dat scheelt een hoop gedoe en geregel richting volgend seizoen tenslotte.

Slotconclusie is dat we moeten accepteren dat het er dit seizoen niet meer in zit. Het begin was veelbelovend, we hebben (even) aan kop gestaan in de hoogste amateurklasse en zullen volgend seizoen opnieuw een gooi mogen doen naar het hoogst haalbare. En als het dan weer niet lukt? Och, het is maar voetbal!