secretariaat

Algemene Ledenvergadering Jaarverslag

Vrijdagavond 25 oktober was de Algemene Najaarsledenvergadering. Op deze vergadering blikken we met de leden terug op het voorliggende seizoen, in dit geval 2018-2019.
Dit doen we op financieel gebied met de penningmeester, op gebied van jeugdvoetbal met Huig den Hollander, en op algemeen gebied neemt de secretaris de ledenvergadering mee in een terugblik in de breedste zin van het woord. Verder huldigen we ook de jubilarissen en bedanken we vrijwilligers die onlangs gestopt zijn met hun verdiensten voor de club.
Hieronder treft u het jaarverslag van de secretaris, welke u in vogelvlucht meeneemt door verschillende geledingen van de vereniging.
Jaarverslag secretaris ALV Najaar > Seizoen 2018 – 2019
Geachte leden van Rijnsburgse Boys,
Seizoen 2018-2019 ligt nu enige maanden achter ons. Als we terugkijken naar afgelopen seizoen en voor onszelf een nabeschouwing maken, dan is de conclusie snel getrokken dat we wederom niet stil hebben gezeten met elkaar. Dit zie je dan ook terug door de hele vereniging heen.
Met hoofdtrainer Wilfred van Leeuwen aan het roer lag er allereerst de uitdaging om ons debuutjaar in de Tweede Divisie een goed vervolg te geven. De knappe vijfde plaats in dat eerste seizoen, is immers niet zomaar overtroffen in het geweld van dit prachtige landelijke platform. De start van het seizoen was heel aardig en we vonden ons na 9 wedstrijden terug op de tweede plaats. Het goede niveau konden we echter niet het hele seizoen constant houden, met toch ook weer een fiks aantal tegendoelpunten door de weken heen. Uiteindelijk sloot Rijnsburgse Boys 1 het seizoen af op een dertiende plaats met 47 punten en een doelsaldo van 77 doelpunten voor en 79 tegen. Licht negatief dus.
Aan het einde van het seizoen namen we afscheid van Wilfred van Leeuwen, die zijn drukke werkzaamheden bij zijn strandpaviljoen alle aandacht besloot te gaan geven en daardoor zijn andere baan als hoofdtrainer even op een laag pitje moest zetten. Ook namen we afscheid van assistent trainer en  clubicoon Dick Heemskerk, na 18 jaren trouwe dienst. Een mooie en gezellige  afscheidsbijeenkomst voorafgaand aan de laatste thuiswedstrijd met allemaal oude bekenden uit zijn imposante voetbalcarrière, viel hem meer dan verdiend ten deel.
Rijnsburgse Boys 2 stond onder leiding van Piet van Duijn, bijgestaan door Kees Vlieland en Bram van Nieuwkerk. Een seizoen met een behoorlijk verloop in resultaat, eindigde uiteindelijk op een achtste plaats in de ranglijst met 34 punten.
Ook 34 punten waren er aan het einde van het seizoen voor het Rijnsburgse Boys 3 van Peter Cadel. In de reserve tweede klasse betekende dat een vijfde plaats, wat helaas net niet genoeg was om voor promotie te gaan spelen in de nacompetitie. Evengoed geeft het een stabiel beeld dat Peter Cadel er ieder seizoen weer alle energie in steekt om Rijnsburgse Boys 3 zo dicht mogelijk naar het niveau van Rijnsburgse Boys 2 te brengen.
Ook afgelopen seizoen was weer boordevol gevuld met activiteiten voor de hele vereniging. Zo begonnen we het seizoen met een open dag met een drukbezochte kinderpersconferentie, en de bezoekers konden in groepjes rondgeleid worden door het hele tribune- en kleedkamergebouw. Veel mooie reacties zijn bij ons binnengekomen dat men vanaf de buitenkant bezien geen weet had van wat er zich allemaal in onze professionele maar ook warme organisatie afspeelt.
Het RBB zingt Hazes feest, was een mooi voorbeeld van hoe je een origineel en mooi feest kunt aankleden. Van begin tot eind een waar muziekfeest, verzorgd door eigen mensen van de vereniging.
Het Zwiebeln Hallen toernooi deed ook weer zijn intrede en was rond de jaarwisseling een puik stukje organisatie. Zie maar eens een kunstgrasveld in een sporthal te plaatsen, voorzien van tribunes en boarding rondom. Dat gaat niet vanzelf en alle mensen die initiator Karly van Duivenvoorde in deze hebben bijgestaan, zijn we dankbaar voor al hun inzet en voor de van het werk genomen vrije dagen.
Wat op zulke dagen ook nadrukkelijk naar voren komt, is dat we een bruisende kantine hebben met bevlogen mensen achter de bar en aan het roer. Zonder op cijfers af te gaan is goed waar te nemen dat de kantine heel waardevol is voor de vereniging. Neem bijvoorbeeld ook de derbyfeesten, zoals na afloop van Rijnsburgse Boys – Katwijk. Ook hier is het geen vanzelfsprekende zaak dat Ryan van Tilburg en zijn mensen om 22.00 uur in de avond de hele kantine staan schoon te vegen na een lange dag hard werken voor de vereniging.
Gaan we naar het wedstrijdsecretariaat en de gastheren, zien we eenzelfde bereidheid tot veel uren maken voor de vereniging, om iedereen maar met warme gastvrijheid rondom de wedstrijden van alle teams te ontvangen. We kunnen gerust zeggen dat het opzetten van dit team mensen nu wekelijks resulteert in tevreden gezichten van alles en iedereen die op wedstrijddagen ons mooie gebouw betreedt. Kenmerkend voor initiatiefnemer Chris Hogewoning moet benoemd worden dat alles waar Chris aan begint, linksom of rechtsom een succes moet worden, dus als bestuur zijn we ook niet echt verbaasd dat de gastheren zulk fraai werk leveren. Daar zorgt Chris immers wel voor. Uiteraard wel van onze kant gepaste dankbaarheid van toepassing.
Niet in de laatste plaats levert ook Henk Hogewoning daarin een belangrijke bijdrage, door in dezelfde ruimte alle aanwezige pers te ontvangen en hun naast een goed stuk thuisgebakken taart of cake, ook van alle gevraagde informatie te voorzien.
Informatievoorziening middels de website is bij Rijnsburgse Boys van hoog niveau, met dank aan het webteam. Daar leveren nog best heel wat mensen een bijdrage aan, met Bram van Egmond als de spil in het web. Naast alle nieuwsberichten en wedstrijdinformatie die weergegeven worden in een moderne lay out, kunt u daarbij ook denken aan de persoonlijke interviews met trainer en spelers door de altijd bevlogen IJsbrand van Tilburg, of aan de wedstrijdverslagen die beurtelings geschreven worden en altijd zeer uitgebreid en vakkundig zijn.
Een ander element van een gastvrije beleving rondom de thuiswedstrijden van het eerste elftal, is de vruchtbare businessclub. Het is mooi om te zien hoe ook daar de vrijwilligers zich inspannen om alle sponsors, bestuursleden, gasten van de tegenstanders, en de arbitrage in alles te voorzien wat een prettig verblijf moet garanderen.
Het is daarom iedere keer weer op zijn plaats dat John Spekman de dag afsluit door iedereen een veilig thuis en een hernieuwd weerzien te wensen in het Theatre of Dreams.
De gehele omgeving waarin al onze mensen en bezoekers verblijven, wordt nog altijd spic en span gehouden door Peter van Tilburg en zijn klusteam. Zichtbaar en onzichtbaar, wordt er nogal werk, mankracht en uren gestoken in onze accommodatie.  Het zonnepanelen project is daarvan een mooi recent voorbeeld.
Ieder jaar benoemen we in dit verslag dat de relaties met KNVB, gemeente en andere instanties, op gezonde basis onderhouden worden. Een intensieve samenwerking met al deze partijen is nodig om onze vereniging bloeiend te houden en verder te brengen.
Een wezenlijk onderdeel van het overleg wat periodiek plaatsvindt met de gemeente aangaande onze wedstrijden, is het stewardorgaan. Veiligheidscoördinator Nico van den Kerkhoff heeft de verantwoordelijke taak om nog voordat er ook maar 1 bal is getrapt, alle zaken rondom veiligheid  van iedereen die onze wedstrijden bezoekt, te waarborgen. Voorwaar geen makkelijke klus en een taak die in de rode draad omhelst dat je met verantwoording je keuzes moet maken. Voor emotie is bij dit soort mensen geen plaats bij het maken van dit soort keuzes, dus het moet gezegd dat we een rijk bezit hebben met een dergelijk professioneel stewardapparaat wat toch ook uit mensen bestaat die geelzwarte supporters zijn.
Aan de start van het inmiddels lopende seizoen sloten we seizoen 2018-2019 af met 1324 leden. Dit ligt op vier leden na gelijk aan het seizoen daarvoor. Een kleine 390 leden hiervan zijn niet spelend lid, aangevuld met de stabiele groep seizoenkaarthouders. Met een groep van 26 Uitjes en 28 Mini’s, blijft ook de jongste aanwas op hetzelfde niveau binnenkomen in de vereniging. De lijn van het totale aantal leden laat daarmee nog steeds een stabiel beeld zien.
Het bestuur kwam het afgelopen seizoen 10 keer bijeen en bestond uit:
Ad Hendriksen,
Marcel Wolthaus,
Huig den Hollander,
Peter van Tilburg,
Karly van Duivenvoorde,
Gerrit Paauw
Jaco Heemskerk.