Bram van Egmond

Alessandro Kwant volgend seizoen derde keeper

Alessandro Kwant sluit komend seizoen aan bij de A-selectie als derde keeper achter Richard van Nieuwkoop en Virgil Deen. Dinsdag 17 april tekende de 20-jarige doelman, die sinds de winterstop in het tweede elftal speelt, een eenjarig contract.

Oegstgeestenaar Alessandro Kwant, die zijn loopbaan begon bij UDO, speelt vanaf de C-junioren bij Rijnsburgse Boys, waar hij zichzelf aanmeldde omdat hij hogerop wilde. Aan het begin van dit seizoen kreeg de eerstejaars student sportkunde aan de Haagse Hogeschool een plek in het derde elftal. Na de winterstop promoveerde hij, vanwege blessures van enkele collega-keepers maar vooral vanwege zijn kwaliteiten en doorzettingsvermogen, naar het tweede elftal.
Bij de A-selectie
De huidige derde doelman, Koen Verlooy, verhuist deze zomer naar UVS. Omdat de nieuwe trainer Wilfred van Leeuwen volgend seizoen met drie keepers wenst te trainen, komt er een plaats vrij in de A-selectie en die plek gaat Alessandro Kwant dus innemen.
Hoe is dat? Alessandro: “Hartstikke leuk natuurlijk. De tweede divisie is een fantastisch niveau dicht tegen de Jupiler League aan. Ik heb een behoorlijk groot deel van de Rijnsburgse jeugdelftallen doorlopen. Het is prachtig om van daaruit door te stromen naar de A-selectie. Ik ben een beginnende keeper en wil me dolgraag verder ontwikkelen. Ik ben pas twintig en een keeper zit pas op zijn dertigste aan de top, dus ik kan nog wel even vooruit. Ik ga ervan genieten en zie wel wat er op me afkomt.”