Henk Hogewoning

Alessandro Kwant en Daily Loos zoeken andere club

In navolging van Jesper Slootweg en Bart Duiker gaan ook de ‘eigen’ jongens Alessandro Kwant (23) en Daily Loos (22) op zoek naar een andere club, bij gebrek aan uitzicht op een basisplaats in het eerste elftal. Medio 2022 hopen zij het shirt van een nieuwe vereniging aan te trekken.

Alessandro Kwant: “Wie weet kom ik nog eens terug”

“Ik word in februari 24 jaar, daarom wil ik nu weleens de druk voelen van keepen in een eerste elftal”, legt doelman Alessandro Kwant uit. “Ik kon blijven als vaste keeper van het tweede elftal, maar ik kies ervoor om na vier jaar bij de A-selectie elders ervaring op te doen. Ik hoop op een hoofdklasser of een ambitieuze eersteklasser. En dan maar kijken wat het wordt. Wie weet kom ik daarna nog eens terug bij Rijnsburg, want dat is toch mijn cluppie geworden. Ik ben nog jong en een keeper kan lang mee, dus wie weet.”

Sinds de C-junioren bij Rijnsburg

Doelman Alessandro Kwant stapte tien jaar geleden als C-junior over van het Oegstgeestse UDO naar Rijnsburgse Boys. Sinds seizoen 2018-2019 maakt hij deel uit van de A-selectie. Alessandro speelde voornamelijk in het tweede elftal, maar maakte dit seizoen zijn competitiedebuut in het eerste elftal, in en tegen Noordwijk, na het uitvallen van keeper Michael Bekkers met een hoofdwond.

Op dat moment stond het al 2-0 voor Noordwijk, maar Kwant hield in het resterende deel van de derby (ongeveer een uur) zijn doel schoon. “Zo rond de zeventigste minuut keek ik eens om me heen en zag ik al dat publiek. Dat is wel mijn mooiste herinnering van de afgelopen jaren. Die nemen ze me niet meer af.”

Daily Loos: “Op zoek naar een club met ambities”

Middenvelder Daily Loos zit deze zomer tweeënhalf jaar bij de A-selectie. Hij speelde de afgelopen seizoenen in het tweede elftal en heeft op de korte termijn geen uitzicht op een plek in de hoofdmacht van Rijnsburgse Boys. Daily: “Misschien is dat er wel op de langere termijn, en ik kon ook blijven, kreeg ik te horen. Maar ik heb besloten om toch weg te gaan. Dat vonden ze jammer maar er is wel begrip voor. Het was geen gemakkelijke beslissing, want in de afgelopen vier jaar is Rijnsburg toch mijn cluppie geworden, maar ik kies voor mezelf. Ik ben pas 22 en ambitieus. Daarom hoop ik op een club met ambities en een goed plan, liefst op hoofdklasseniveau.”

Vorige clubs

Daily kwam in de zomer van 2018 over van Alphense Boys, waar hij in de A- en B-junioren op het hoogste amateurniveau van Nederland voetbalde. Daarvoor speelde de in Oegstgeest wonende student bestuurskunde in de jeugd van ADO Den Haag.

Daily staat te boek als een allround middenvelder, rechtsbenig, met een goed spelinzicht en een goede techniek, die ook vuile meters maken voor het team niet schuwt. Daily, afsluitend: “Het wordt spannend voor mij wat het wordt de komende tijd. Ik laat het maar op me afkomen.”