outhands

Al met al een geslaagde open-avond

Op donderdag 20 augustus was het dan eindelijk zover; voor het eerst in de historie van Rijnsburgse Boys werd er een ‘open avond’ gehouden. Vanaf 17.30uur was iedereen welkom en kon men plaats gaan nemen in het sponsorhome. Of het nou te maken heeft met de vakantie, of met het aanvangstijdstip, of met het feit dat bijna alle jeugdteams alweer trainen en spelen, of met wat-dan-ook: de opkomst viel een beetje tegen.

Van het trainingsveld kwamen (wegens het onweer) de D1 en de D3 erbij, dus al met al was het nog redelijk bezet. Nadat Bart Freke, Dennis Groot en Niek Oosterlee achter de tafel hadden plaatsgenomen, nam IJsbrand van Tilburg het woord en begon met vragen stellen. Al snel schoten de vingers in de lucht en in 45 minuten tijd werden er toch wel wat ‘pittige’ vragen gesteld die de heren geduldig en uitvoerig beantwoorden.

Daarna begon de training op het 1e veld en via een microfoon konden alle aanwezigen op de tribune horen wat Niek Oosterlee op het veld vertelde. Zo kon men horen waarom hij een bepaalde oefenvorm deed en wat de bedoeling daarvan is. Dit initiatief werd als zeer positief ervaren, maar inmiddels stonden de kinderen te trappelen voor de deur van de kleedkamer.

Het sfeerteam verkocht prachtige posters en daar wilden ze allemaal de handtekeningen van de spelers en trainers op! Ook de voorzitter kwam er niet onderuit en tot aan de bar van de kantine werd hij gevolgd. De fitness-apparatuur werd door velen uitgeprobeerd en menig ouder stond paraat met een fototoestel. In de kleedkamer bleef het nog heel lang vol met kinderen en nadat ze 3x gecontroleerd hadden of ze alle handtekeningen hadden, vertrokken ze naar de kantine voor limonade en chips.

Al met al een geslaagde avond die volgend seizoen zeker een vervolg krijgt. Misschien een andere opzet, maar dat zien we volgend seizoen wel weer.