Bram van Egmond

Ahmed Ali gaat Rijnsburgse Boys verlaten

Ahmed Ali

In de voorbereiding van dit seizoen kwam Ahmed Ali Middelmors opwandelen voor een aantal oefentrainingen. Na een verblijf in Engeland wilde hij de laatste fase van zijn studie in Nederland weer oppakken. Eventueel gecombineerd met voetballen op hoog amateurniveau. De trainingsstage bij Rijnsburg pakte goed uit en Ahmed wist een plek in de selectie te veroveren. Onlangs werd bekend dat het verblijf van Ahmed bij Rijnsburg niet verlengd zal worden. De technische staf maakt andere keuzes.
We vroegen Ahmed om een reactie.
“Ik zag de bui al een beetje hangen. Er werd een nieuwe linksback aangetrokken, de club was met andere jongens bezig en dat gaf me al het gevoel dat mijn plekje voor volgend seizoen niet zeker was. Maar ik wist zelf ook nog niet wat ik wilde. Ik ben in principe voor een jaar teruggekomen voor mijn studie. Uiteindelijk bleek het voetbal bij Rijnsburg en in de Topklasse ook heel leuk, dus ik ben nog aan het twijfelen wat ik volgend jaar ga doen. Ik heb ook al met wat andere clubs gesproken, maar ik hou de boot nog even af, ik wil nu nog niet beslissen. Het zou namelijk ook kunnen dat ik terug naar mijn familie in Engeland ga”.
Ahmed focust zich nu eerst op de afronding van zijn studie. “Ik heb nog drie examens te doen, dat speelt nu een belangrijke rol, voor daarna wil ik mijn opties openhouden. Maar het seizoen in Rijnsburg is nog niet afgelopen. De club is me vanaf het eerste moment goed bevallen en we begonnen ook sterk. Daarna zijn we als team in een neerwaartse spiraal terecht gekomen en werd het seizoen wat grijs. Maar de groep zelf is heel leuk en ik heb vanaf het begin ook veel waardering van het publiek ontvangen. Dat doet me erg goed.”
Ahmed geniet van zijn vernieuwde kennismaking met de Topklasse. “Ik ben er even uitgeweest, naar Engeland. In die tijd is de Topklasse weer beter geworden. Je kunt niet op 90% voetballen, je moet er elke wedstrijd vol ingaan. Dat zien we ook in onze resultaten terug. Als we allemaal 100% geven, dan kun je winnen. Het goede voetbal komt daarna wel. We hebben meer een “over-mijn-lijk”-mentaliteit nodig. Elke keer als we dat kunnen opbrengen, pakken we punten. Ik heb dat te vaak gemist in Rijnsburg, maar ik zie het ook bij andere ploegen te weinig terug, zelfs in het betaald voetbal.”
Ahmed is nog niet klaar in Rijnsburg. “We hebben nog een aantal wedstrijden te gaan en die willen we leuk maken voor het publiek. Ik wil me ook zoveel mogelijk laten zien. Ik vind mijn vertrek daarna wel jammer, maar de club heeft een beslissing genomen. De mensen hier handelen in het belang van de club en ik kan daar mee leven.”
We wensen Ahmed allereerst een succesvolle afronding van zijn studie toe. En voor daarna een mooie voortzetting van zijn voetballoopbaan.