outhands

Afsluiting seizoen Rijnsburgse Boys D1

In plaats van een wedstrijd tegen de vaders of een bbq bij iemand in de tuin hadden we besloten om het seizoen van de D1 dit jaar af te sluiten met een weekendje weg. Aangezien we elk jaar meedoen aan het toernooi bij SDC Putten hebben we gezocht naar een locatie in de buurt van deze vereniging. Vanwege het pinksterweekend viel het nog niet mee om een geschikte locatie te vinden maar uiteindelijk hebben we een groot huis in Voorthuizen gevonden waar we terecht konden. Dat naderhand bleek dat het toernooi afgelast was, was wel even een domper. Gelukkig wilde de D1 van SDC Putten graag tegen ons oefenen zodat we toch een sportief gedeelte in konden plannen.

Vrijdag 29 mei was het zover. Hoewel niet alle ouders al op de vrijdag konden vertrekken, hadden we toch genoeg auto’s beschikbaar om alle spelers mee te nemen. Na ongeveer een uur rijden, al hebben sommigen er iets langer over gedaan…., kwamen we aan op de plaats van bestemming.  Op het 1e gezicht leek de locatie een beetje oud en vervallen, maar toen we het huis in gingen zag alles er toch netjes en ruim opgezet uit. En wat nog belangrijker was, er lag een voetbalveld met doelen op ongeveer 50 meter afstand van het huis en pal daarnaast lag een groot meer. Dus dat was zwembroeken aan, ballen mee en gaan. Hierdoor kregen enkele ouders de mogelijkheid om het huisje een beetje in te richten en enkele boodschappen te doen.

Uit betrouwbare bron heb ik vernomen dat er ’s middags nog een wedstrijd gespeeld is tegen een waterpolo team dat ook op het park aanwezig was. Het schijnt er hierbij niet geheel zachtzinnig aan toe te zijn gegaan, maar uiteindelijk werd er wel gewonnen van die waterratten. In de loop van de middag en avond druppelden er meer ouders binnen en eer dat het middernacht was, waren we met een groep van ongeveer 25 personen. De kinderen vermaakten zich prima met kussengevechten, ds-en en/of psp-en terwijl de ouders gezellig aan het kaarten, lezen of kletsen waren. En zo kroop de klok door naar middernacht, toen naar 1 uur, toen naar 2 uur, toen  naar 3 uur, toen naar 4 uur en uiteindelijk rond 5 uur was alles stil in en rond de slaapzalen. Een stilte die duurde tot ongeveer 6 uur want toen waren de eerste vaders weer wakker om voor het ontbijt te zorgen.

Rond half 8 kwamen de eerste spelers met hele kleine oogjes hun bed uit. Tegen 8 uur was de rest ook wakker geworden en kon er met de hele groep gegeten worden. Na het eten gingen we ons opmaken om richting SDC Putten te gaan. Daar moesten we tenslotte nog een wedstrijd spelen. En waar de trainers en aanwezige ouders uitgingen van een slaapwandelend Rijnsburgs team, liet de D1 zien dat ze dit jaar wel degelijk heel veel geleerd hebben en speelden ze de (nieuwe) D1 van Putten volledig van de mat. Robbin liet met 3 doelpunten zien waarom hij topscorer van dit seizoen is geworden is. Ook Speler van het jaar Mario wist een doelpunt te scoren waardoor de eindstand op 4 – 0 kwam te staan. En dat voor een elftal met maximaal 3 uur slaap in de benen. We weten niet welke trainer ooit bedacht heeft dat spelers op tijd naar bed moeten op de avond voor een wedstrijd, maar deze theorie gaan we toch nog eens herzien volgend seizoen…….

Na deze wedstrijd gingen we weer terug richting het huisje en waar sommige ouders hoopten op wat rust en wellicht een klein beetje slaap, waren de spelers niet moe te krijgen. De ballen werden weer gepakt, de zwembroeken gingen weer aan en de rest van de dag werd er weer volop gezwommen en gevoetbald. Ook enkele ouders wisten hun zwemtenue te vinden om een frisse duik te nemen.  De groep was inmiddels uitgebreid tot ongeveer 50 personen want naast de ouders waren er ook vele broertjes en zusjes mee gekomen die zich ook uitstekend wisten te vermaken. Zo rond half 7 werd de bbq gebracht en kon er aan de inwendige mens (het eet-gedeelte in dit geval) gedacht worden.

Na de bbq was het tijd voor het ‘officiële’ gedeelte van dit weekend. Nadat eerst wij een cadeau in ontvangst mochten nemen, waarvoor onze dank, was het daarna de beurt aan ons om enkele prijzen uit te reiken.  Zoals eerder vermeld is Robbin van Dijk met zeer ruime voorsprong topscorer van dit seizoen geworden. Iets wat hij in de wedstrijd tegen Putten nog eens benadrukte. Romy Guyt kreeg de prijs voor speelster met de hoogste trainingsopkomst. Van de 61 trainingen heeft zij er 59 meegemaakt. Een zeer hoge opkomst dus. Daarna was het tijd om de Speler van het jaar bekend te maken. Na een zeer spannende strijd was het uiteindelijk Mario Heemskerk die met slechts een paar punten voorsprong deze titel in de wacht wist te slepen. Een zeer knappe prestatie zeker gezien het feit dat Mario qua leeftijd eigenlijk nog een E-speler is. Al is daar in het veld niets van te merken.

De zaterdagavond was in feite een kopie van de vrijdagavond. De kinderen vermaakten zich weer prima met dollen op hun slaapkamer en spelen op hun ds of psp en de ouders hielden zich bezig met kaarten en (sterke) verhalen vertellen. Wij hebben het zelf niet meer meegemaakt omdat ons lichtje al eerder uitging, maar uit de verhalen hebben we begrepen dat het deze keer rond 4 uur ’s nachts helemaal stil was op de slaapzalen. Iets eerder dus dan de nacht daarvoor wat op zich niet zo gek is. Zondagochtend vroeg stond de ontbijttafel weer gedekt en wel op iedereen te wachten en rond half 9 was iedereen weer wakker of in ieder geval uit zijn/haar bed. Na het ontbijt gingen de eerste ouders hun spullen pakken en kwam het einde van het weekendje in zicht. Een weekend wat in 1 woord GEWELDIG is geweest. Zowel de spelers als de ouders en broertjes/zusjes hebben zich uitstekend vermaakt.

Je hoopt bij het plannen van zo’n weekendje dat alles goed gaat en dat iedereen het naar z’n zin heeft. Maar wat wij dit weekend hebben meegemaakt ging al onze verwachtingen te boven. De manier waarop de spelers en ouders met elkaar omgaan heeft nogmaals bevestigd dat wij een unieke groep hebben gehad dit jaar. Een groep waarin ALLE 13 spelers goed met elkaar om konden gaan. En dat is iets dat wij in onze trainers loopbaan nog niet eerder meegemaakt hebben.

Wij willen via deze weg alle aanwezige ouders en broertjes/zusjes  bedanken voor hun gezelligheid. Een extra woord van dank gaat uit naar de sponsors: Multisport, JJ-Projectlead, ’t Uitje, John Zonneveld en Cees Heemskerk. Dankzij deze sponsors was het mogelijk om het weekendje betaalbaar te houden voor iedereen. Als laatste willen wij Roy, Carlo, Ruben, Luuk, Kevin, Jelle, Mario, Remy, Danilo, Robby, Danny, Romy en Robbin bedanken voor het geweldige seizoen dat wij hebben mogen meemaken. Op sportief vlak was het helaas niet het allerbeste seizoen, maar qua groep en gezelligheid was het absoluut het beste seizoen dat wij hebben meegemaakt. Dus nogmaals bedankt daarvoor en heel veel succes in het nieuwe seizoen.

Mario en Jaco