outhands

Afsluitend weekend C1/C2 te Bakel geslaagd !

In het weekend van 13/15 juni 2008 hebben de C1 en C2 het voetbalseizoen afgesloten met een geweldig weekend in het Brabantse land.

Na enkele maanden voorbereiding was het dan eindelijk zover en kon op vrijdagmiddag met 25 spelers en 10 begeleiders worden afgereisd naar kampeerboerderij D’n Boschkant te Bakel. Aangekomen bij de locatie konden de jongens hun slaapplaats op de grote zolder inrichten en lukte het een aantal technici onder de begeleiders om de meegenomen beamer binnen enkele minuten aan de praat te krijgen. Vanaf 20.45 uur werd de EK wedstrijd tussen Nederland en Frankrijk bekeken. Met een 4-1 winst voor Oranje moge het duidelijk zijn dat het een gezellige boel werd. Over een gezellige boel gesproken … de eerste nacht was voor de begeleiders een ware nachtmerrie. Geslapen werd er totaal niet en inderdaad Brabantse nachten zijn lang, ontzettend lang. Ook leider Rolf moest het bezuren. Hij weet als geen ander dat een halve tube tandpasta zomaar in je oor kan worden gespoten, als je om 05.00 uur in de ochtend eindelijk 5 minuten je ogen dicht hebt. De dader (Kaj) bekende direct en de vrede tussen beiden is inmiddels weer gesloten. Roy is waarschijnlijk nu nog steeds naar zijn slaapzak en kussen aan het zoeken en ook de stem van Bosschie krijst nog steeds door mijn hoofd. Verder werd om 03.00 uur ’s-nachts geopperd om Pizzeria Bakara te bellen om te vragen of ze 25 pizza’s naar Gemert konden brengen. Helaas was Bakara al gesloten. De meest gehoorde kreet van die nacht was verder ‘Brrrram, hoe ís ‘t ???.

  

Zaterdags werd er gevoetbald tegen vv Gemert C1 en C2 en dat voetballen zonder nachtrust erg lastig is, bleek de meesten vrij snel. De C1 sleepte nog een goede overwinning uit de strijd (2-4). De C2 moest het doen met een 4-1 nederlaag, waarbij zelfs nog 2 Rijnsburgers (tijdelijk) uit het veld werden gestuurd. Na het voetballen werd de zaterdag voortgezet in zwembad De Tongelreep in Eindhoven. Na een toespraak van The Bold (zeker niet the Beautiful) lukte het Han van T. en Lennert een kwartier in het zwembad te blijven, alvorens zij konden vertrekken. Staand vanaf de glijbaan mag ook in Eindhoven niet, aldus The Bold. Vader Leo bleek over uitstekende zwemmerscapaciteiten te beschikken, aldus een aantal spelers die met hem hebben gezwommen. Bij terugkeer in D’n Boschkant wilden een aantal direct hun bed induiken. Helaas werd dit niet toegestaan. ‘Slapen doe je ‘-s nachts’… behalve die vrijdagnacht dan. Buiten stond vervolgens een heerlijke BBQ klaar en werd de avond voortgezet bij de vuurton. Eindelijk mochten de spelers om 23.00 uur naar bed en was het vanaf 24.00 uur tot de volgende morgen 07.30 uur muisstil !

  

Zondagmorgen werd onder leiding van chef-kok Han een heerlijk ontbijt met een gekookt eitje geserveerd en werd de kampeerboerderij schoon achtergelaten. Er werd afgereisd naar een outdoorgelegenheid in het plaatsje De Mortel waar 35 mountainbikes klaar stonden. Helaas kon Wits opnieuw niet aan een activiteit meedoen. Hij had eerder deze week zijn middenhandsbeugeltje gebroken toen hij op de Rijnsburgse kermis tegen de boksbal sloeg. Gelukkig zorgde hij met de nodige opmerkingen wel voor de vrolijke noot. Het moutainbiken was voor de meesten toch wel hét hoogtepunt van het weekend. Onder begeleiding van (Mental) Theo werd menig moutainbikeweggetje in de bossen genomen. Goed sturen en opperste concentratie bleek voor Marcel van H. niet de hele tijd te zijn weggelegd. Met een prachtige salto kwam hij ter aarde. Foto’s van deze val zijn niet gemaakt, maar ik was persoonlijk getuige van dit voorvale. Een op het einde gehouden onderlinge wedstrijd op snelheid werd met overmacht door Ruben gewonnen ! Nadat de meesten bij het startpunt waren teruggekomen, bleek dat 2 spelers nog niet waren gefinished. P. Mellie (Suiker … ?!?!) had een afslag gemist en reed plotseling in het centrum van Bakel zijn rondjes. Hij meldde zich gelukkig telefonisch bij zijn vader. Stefan van R. was zijn groepje vooruit gegaan en was eveneens verdwaald. Lastig zoeken op een 46 km lang mountainbikeparcours. Na 2,5 uur (!) werd ook Stefan teruggevonden in het centrum van de gemeente Gemert. Pffff … pak van m’n hart ! Het middagprogramma (boogschieten e.d.) viel helaas letterlijk en figuurlijk in het Brabantse water, waarna om 15.00 uur werd besloten om terug te rijden naar Rijnsburg. Onderweg werd nog een ‘Maccie’ aangedaan en om 18.00 uur was iedereen weer thuis.

Al met al een heel vermoeiend, maar zeker geslaagd weekend. Een gebeuren waar de meeste spelers én leiders waarschijnlijk nog lange tijd met een goed gevoel op terug zullen kijken. Bij deze wil ik dan ook de spelers, (sub)sponsors, ouders en andere begeleiders ontzettend bedanken voor hun (financiële) steun en medewerking.

Jongens, in iedere geval een hele prettige vakantie en wellicht tot volgend jaar !

Bekijk alle foto’s hier….