outhands

Afscheid Spelers en staf 2012- 2013

Na afloop van de wedstrijd Rijnsburgse Boys – FC  Lisse was het afscheid nemen van de vertrekkende spelers. Bloemen, foto’s en applaus was voor iedereen meer dan verdiend! Een overzicht met korte toelichting:

 Sammy Zandbergen
Sammy was één seizoen bij de selectie maar speelde geen competitiewedstrijden.
Kreeg twee invalbeurten in de bekerwedstrijden waarin Rijnsburgse Boys werd uitgeschakeld voor zowel de districtsbeker (2-0 verlies tegen Nieuwenhoorn) als de KNVB-beker (0-4 verlies tegen PSV).

 Mitchel Zandbergen
Ondanks twee seizoenen bij de selectie heeft Mitchel geen competitie- en bekerwedstrijden in het eerste gespeeld. Werd dit seizoen met het tweede elftal kampioen en strijdt met deze ploeg nog om het Kampioenschap van Nederland voor Reserveteams. Daarnaast gaat het tweede ook nog de Districtsbekerfinale spelen. Mitchel vertrekt naar FC Rijnvogels dat de komende weken via de nacompetitie de stap naar de Hoofdklasse hoopt te gaan maken.   

 Ronald van der Meer
Ronald speelde in zijn eerste, en tevens laatste, seizoen bij Rijnsburgse Boys drie competitiewedstrijden die een overwinning, een gelijk spel en een nederlaag opleverden. Hij speelde ook vijf wedstrijden in de districtsbeker en KNVB-beker. Vooral in de KNVB-bekerwedstrijden steeg Ronald naar grote hoogte. Zowel tegen Volendam en FC Emmen hield hij de nul. In de bloedstollende penaltyserie tegen FC Emmen stopte hij penalty nummer 16 waardoor Rijnsburgse Boys doorging naar de achtste finales. Hij heeft natuurlijk ook bijgedragen aan het huidige succesvolle jaar van het tweede. Ronald speelt volgend seizoen bij zijn vorige club, Zondagtopklasser VVSB. 

 Ruud Kras
Ruud gaat ook na één seizoen Rijnsburgse Boys verlaten. Hij speelde 19 competitiewedstrijden. Hij beloonde zichzelf door in het openingsduel tegen HHC in Hardenberg zijn eerste doelpunt te scoren. Het bleek ook zijn enige treffer in Rijnsburgse dienst te zijn. De vele autoritjes uit Volendam gaan volgend seizoen toch weer naar de Bollenstreek want bij de nieuwe Topklasser Ter Leede tekende hij een contract. Tegen Ruud zeggen we dus: tot ziens volgend seizoen op de Middelmors.

 Pepijn Kluin
Ook Pepijn verlaat na één seizoen Rijnsburgse Boys. In de eerste thuiswedstrijd tegen Excelsior ’31 gaf hij direct zijn visitekaartje af door de eerste twee Rijnsburgse treffers voor zijn rekening te nemen. In totaal speelde hij 19 competitiewedstrijden en scoorde in totaal 6 doelpunten. Hoopt volgend jaar opnieuw in de Topklasse te spelen maar dan op zondag bij AFC. Deze ploeg kan zich dit weekend, op eigen kracht, veilig spelen. 

 Kevin Westmaas
De vandaag 26 jaar geworden Kevin speelde, ondanks zijn twee seizoenen bij Rijnsburgse Boys, slechts 4 competitiewedstrijden in het eerste. De eerste uitwedstrijd van vorig seizoen bij Montfoort werd hem twee minuten voor het einde fataal. Geblesseerd moest hij het veld verlaten om vervolgens een heel lang revalidatietraject in te gaan. Het betekende wel einde eerste seizoen. Dit seizoen mocht hij in de districtsbekerwedstrijden zijn eerste minuten maken. Vier weken geleden speelde hij tegen Noordwijk zijn eerste volledige competitiewedstrijd en liet direct zien waarom hij twee jaar geleden gehaald was. Natuurlijk heeft Kevin dit seizoen ook bijgedragen aan het succes van het tweede eftal.

 Thijs Haselhoff
Thijs debuteerde vijf jaar geleden met een invalbeurt van vier minuten in de allerlaatste wedstrijd van het seizoen tegen Noordwijk. Het daaropvolgende jaar speelde hij zijn enige volledige competitiewedstrijd en wel in de nacompetitie tegen Harkemase Boys waarin Rijnsburgse Boys de kampioensschaal kreeg die een week eerder, door zelf niet te spelen, was binnengehaald. Met hele korte invalbeurten kwam hij uiteindelijk in 6 seizoenen tot 7 competitiewedstrijden in het eerste. Met Rijnsburgse Boys 2 bereikte hij op 12 juni 2010 een hoogtepunt: precies binnen 25 jaar werd, voor de tweede maal in de clubhistorie, het algeheel Nederlands kampioenschap van de reserve hoofdklassen behaald. Wellicht kan het dit seizoen herhaald worden. Thijs moet, door zijn buitenlandse verplichtingen in zijn toekomstige werk, het voetbal vaarwel zeggen. 

 Jos van Beuningen
Jos debuteerde vier seizoenen geleden in het eerste van Rijnsburgse Boys tijdens bekerwedstrijden. Vervolgens mocht hij, in de nacompetitiewedstrijd tegen IJsselmeervogels die met 2-3 werd gewonnen, in de blessuretijd invallen en werd een belangrijke stap richting het Zaterdagkampioenschap gezet. In het legendarische duel om de Landtitel in Emmen tegen WKE mocht hij in de verlenging meespelen. Uiteindelijk kwam Jos in vijf seizoen tot 73 competitiewedstrijden waarin hij 7 keer scoorde. Op 29 juli vertrekt hij naar Indonesië waar hij een masteropleiding gaat  volgen maar hoopt daar toch ook te gaan voetballen.

 Richal Leitoe
Richal debuteerde bij Rijnsburgse Boys in augustus 2008 in de strijd om de Super Cup tegen amateurlandskampioen FC Lisse, de ploeg waar hij een seizoen eerder dat grote succes had gevierd. Bekerhouder Rijnsburgse Boys verloor de teleurstellende wedstrijd in de slotminuten. Het grote succes kwam er wel in zijn eerste seizoen want Richal werd met zijn teamgenoten drie wedstrijden voor het einde, met 14 punten voorsprong op de nummer twee, glorieus kampioen. Richal kwam in 5 seizoenen tot 80 competitiewedstrijden waarin hij 20 keer scoorde. Dat hadden er veel meer moeten en kunnen zijn, ware het niet dat blessures hem langdurig aan de kant hielden. De oorzaak van al het blessureleed ontstond in november 2010 toen hij in de thuiswedstrijd tegen Spakenburg uit de wedstrijd werd geschopt. Zowel vorig seizoen als dit seizoen kwam hij tot slechts 200 speelminuten. Volgend jaar komt hij met zijn nieuwe club terug op de Middelmors, namelijk Excelsior Maassluis, de kampioen van de Hoofdklasse B.  

 Bart Freke
Bart debuteerde in september 2005 in de competitie met twee korte invalbeurten. Zijn eerste volledige competitiewedstrijd, thuis tegen ARC, leverde direct zijn eerste doelpunt op toen hij via een strafschop de winnende 2-1 binnenschoot. In totaal speelde Bart in 8 seizoenen 195 competitiewedstrijden waarin hij 35 keer scoorde. Driemaal werd hij kampioen en in twee kampioenswedstrijden zette hij zijn ploeg op voorsprong. Zo scoorde hij in 2007 de 1-2 tegen Heerjansdam en in 2009 scoorde hij de 1-0 tegen Quick Boys
. Legendarisch was ook zijn benutte strafschop, diep in blessuretijd, in de wedstrijd tegen WKE, thuis op de Middelmors, in de strijd om de Landstitel nadat hij met zijn ploeg de Algehele Zaterdagtitel had gepakt. Daarnaast won Bart tweemaal de districtsbeker West II en ook nog de Landelijke Amateurbeker. Tenslotte veroverde hij 9 periodetitels. Volgend seizoen wordt hij herenigd met zijn oud-trainer Ted Verdonkschot bij Quick Boys.      

 Martijn Gootjes
Martijn wist afgelopen januari, bij de start van de tweede seizoenhelft, het sinds de jaren zeventig daterende record ‘Competitie-topscorer aller tijden’ van Jac. den Heijer (namelijk 102 goals in 17 seizoenen) te verbreken in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg. Een unieke prestatie want Martijn had maar 7,5 seizoen nodig om 103 keer te scoren in competitieverband. Inmiddels staat de teller op 106 doelpunten in 193 competitiewedstrijden. Vijfmaal werd hij clubtopscoorder: in 2007, 2008, 2010, 2011 en ook nu in zijn laatste seizoen. Slechts tweemaal betrof het een winnende treffer, waaronder de meest belangrijke: de 0-1 tegen FC Lisse op 13 mei 2006 waarmee Rijnsburgse Boys na 16 jaar weer eens kampioen werd.
Ook drie jaar later scoorde hij in een kampioenswedstrijd, namelijk de 2-0 tegen Quick Boys. In totaal behaalde Martijn met Rijnsburgse Boys drie kampioenschappen, éénmaal de algehele zaterdagtitel, tweemaal de districtsbeker West II, éénmaal de Landelijke Amateurbeker en 9 periodetitels. Volgend seizoen speelt Martijn één kilometer verderop, op de Krom bij v.v. Katwijk.

 Joost Kuhlmann
Joost werd bij zijn debuut in 2003 direct dé revelatie van Rijnsburgse Boys genoemd. In zijn eerste uitwedstrijd tegen FC Lisse wist hij direct tweemaal te scoren. Na acht wedstrijden raakte hij echter zwaar en langdurig geblesseerd. Joost maakt nu voor de tweede maal in zijn carrière de keus om Rijnsburgse Boys te verlaten. In 2007 deed hij dat voor het eerst na vier seizoenen op de Middelmors gespeeld te hebben waarin hij eerst tweemaal vierde en vervolgens tweemaal Kampioen werd. Het uitstapje naar IJsselmeervogels werd een deceptie en daarom keerde hij in 2008 terug om direct weer Kampioen te worden en aansluitend de Algehele Zaterdagtitel te pakken. In zijn 9 seizoenen speelde hij 219 competitiewedstrijden waarin hij 41 keer scoorde. In de kampioenswedstrijd in 2007 tegen Heerjansdam scoorde hij koppend de 1-1. Bij de strijd om de Algehele Zaterdagtitel in 2006 moest de uitwedstrijd tegen ONS Sneek met drie doelpunten verschil gewonnen worden. Ondanks twee goals van Joost werd met slechts met 2-4 gewonnen waardoor op basis van een verloren strafschoppenserie de Zaterdagtitel naar IJsselmeervogels ging.
In totaal kreeg Joost in de competitie 25 gele kaarten en kreeg hij driemaal een rode kaart na een dubbele gele kaart. Net als Bart Freke zal Joost volgend seizoen herenigd worden met oud-trainer Ted Verdonkschot bij Quick Boys. 

 Raymond Kolder
Na 10 seizoenen en 234 competitiewedstrijden neemt de inmiddels 36 jarige Raymond afscheid van zijn Rijnsburgse Boys. Met tweemaal een 4e plaats, tweemaal een 3e plaats,  tweemaal  een 2e plaats, driemaal een Kampioenschap, éénmaal de algehele Zaterdagtitel, tweemaal de districtsbeker West II, éénmaal de Landelijke Amateurbeker en 11 periodetitels waren het zeer succesvolle jaren. De vijfde plaats in het laatste seizoen is dus een  beetje een tegenvaller. Extra geld kon hij altijd verdienen met het maken van doelpunten maar dat deed hij uiteindelijk 7 keer. Zijn eerste goal scoorde hij in zijn tweede seizoen maar dat betrof wel een eigen doelpunt, namelijk tegen Delta Sport. Binnen zeven minuten werd echter de 0-1 achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong. Drie wedstrijden later scoorde hij wel voor Rijnsburgse Boys: de 1-1 uit bij IJsselmeervogels, een wedstrijd die met 4-2 verloren werd. Een week later scoorde hij zowel de 1-0 als 2-0 in de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Voorschoten ’97. In totaal kreeg Raymond in de  competitie 30 gele kaarten. Zijn idee om rustiger aan te gaan doen zal nog moeten blijken. Wellicht weet zijn nieuwe club Odin’59 via de nacompetitie te promoveren naar de Topklasse. Laten we dat hopen want dan zeggen we oprecht: tot ziens, volgend jaar op de Middelmors!   

 Nico Paauw, elftalbegeleider
Begin dit jaar maakte Nico Paauw bekend om na 25 jaar een punt te zetten achter zijn loopbaan als materiaalman bij Rijnsburgse Boys. Hij begon als assistent van Maart van Duijn eind jaren tachtig en werd als bijna vanzelfsprekend een kleine tien jaar later zijn opvolger.  Naast materiaalman was Nico de praatpaal en de vertrouwenspersoon van het eerste. Het stoppen is geen gemakkelijk besluit maar wel een doordachte keuze geweest.