Bestuur Rijnsburgse Boys

Adviescommissie gaat op zoek naar nieuwe bestuursleden vereniging

Het bestuur van Rijnsburgse Boys heeft vrijdag een adviescommissie in het leven geroepen die op zoek gaat naar kandidaten voor de invulling van de deze week ontstane vacatures van voorzitter en penningmeester. De commissie bestaat uit de oud-bestuursleden Peter van Tilburg (tevens erelid) en Wout van Egmond (lid van verdienste).

Totdat nieuwe bestuursleden zijn gevonden zal de adviescommissie het huidige bestuur adviseren en helpen bij hun bestuurswerk de komende tijd. De bedoeling is dat de commissie zo snel mogelijk kandidaten voordraagt voor het bestuur.

Het bestuur bestaat op dit moment uit Karly van Duivenvoorde (vicevoorzitter), Jaco Heemskerk (secretaris), Jaco Hogewoning (jeugdzaken) en Chiel van Egmond (gebouwen en velden). Vorige week is bekendgemaakt dat Peter Cadel beoogd bestuurslid voetbaltechnische zaken is.

Bijzondere ledenvergadering
Verder heeft het bestuur besloten om een bijzondere ledenvergadering te beleggen, waarin de leden nader worden geïnformeerd over de ontstane situatie en de wijze waarop naar oplossingen wordt gezocht. Tijdens deze vergadering zal bovendien Peter Cadel worden voorgedragen als bestuurslid voetbaltechnische zaken. De bijzondere ledenvergadering is op woensdag 7 februari, aanvang 20.00 uur.  

Tenslotte heeft secretaris Jaco Heemskerk te kennen gegeven dat hij zijn bestuurstaak gaat neerleggen. Hij is tevens teammanager en wil eventuele botsende belangen vermijden. Na een zorgvuldige overdracht aan zijn nog te bepalen opvolger stapt hij uit het bestuur, waarschijnlijk aan het einde van het seizoen. Hij blijft wel teammanager van de A-selectie.

Reactie Karly van Duivenvoorde
“Ik wil benadrukken dat we het als bestuur betreuren dat Peter Zandbergen, Remco van den Bosch en Gerrit Paauw hun taken hebben neergelegd”, reageert vicevoorzitter Karly van Duivenvoorde. “Zij hebben zich met hart en ziel voor de club ingezet de afgelopen jaren en daarvoor wil ik hen danken. Tegelijkertijd moeten we door en zo snel mogelijk weer een volwaardig bestuur hebben ten einde de rust te herstellen en de continuïteit te waarborgen. Daarom zijn we heel blij dat Peter van Tilburg en Wout van Egmond bereid zijn gevonden om ons de komende tijd met raad en daad bij te staan. Ik ben ervan overtuigd dat we, met hulp van al onze leden, sponsoren en supporters, snel de ontstane situatie achter ons kunnen laten.”