Henk Hogewoning

Aanvoerder van Jong Volendam komt naar Rijnsburg

Centrale verdediger en aanvoerder van Jong FC Volendam Sjors Kramer stapt deze zomer over naar Rijnsburgse Boys, maar vanwege een rondreis door Peru en Colombia tussen half augustus en begin december is de 22-jarige inwoner van Ilpendam pas na de winterstop inzetbaar.

“Ik heb met veel plezier bij Volendam gespeeld, maar omdat ze daar geen toekomst meer in mij zagen, is Rijnsburgse Boys een perfecte keus”, legt Sjors Kramer uit. “Ook omdat ik nu meer tijd kan besteden aan mijn studie medische natuurwetenschappen aan de VU. Deze zomer haal ik als het goed is mijn bachelor, daarna heb ik tijd genoeg voor mijn master.”

Alsnog een contract
“In maart was ik al gebeld door Rijnsburg”, vervolgt Sjors. “Toen heb ik ook met ze gesproken, maar omdat ik eerst wat van de wereld wil zien, stopte dat. Deze maand heb ik vanwege het verstrijken van de overschrijvingstermijn op 15 juni alsnog een vervolggesprek gehad. Ik heb getekend per 1 december met een optie op een tweede seizoen.”

Oud-ploeggenoten
Sjors Kramer kent Rijnsburg van de onderlinge wedstrijden, die afgelopen seizoen tweemaal in een 1-0 overwinning voor Jong Volendam eindigden en waarin Kramer en zijn ploeggenoten dus de nul hielden. Nu wordt het dus Rijnsburgse Boys, waar hij de oud-Volendammers Dani van der Moot en Jordy Hilterman ontmoet. Ook nieuweling Lesley Bakker (ex-Telstar) kent hij.

Verwachtingen
Waarom Rijnsburg? “Omdat het een mooie club is met een mooi complex en veel publiek. Ook de selectie ziet er goed uit. Ik verwacht dat Rijnsburg ook volgend seizoen weer bovenin mee kan doen, want dat doet Rijnsburg altijd wel. Bovendien speelt de ploeg geen lange ballen maar verzorgd combinatievoetbal en dat ligt me wel. Ik ben in eerste instantie iemand die de spits van de tegenpartij uitschakelt, maar bij Volendam ligt de nadruk op het voetbal, dus daarin heb ik me ook ontwikkeld. Wanneer ik terug ben in december, hoop ik me snel in de basis te spelen.”

Vorige clubs
Sjors Kramer speelt sinds de D-junioren bij FC Volendam, waar hij elf jaar voetbalde. Hij begon zijn voetbalcarrière in zijn woonplaats Ilpendam bij de gelijknamige voetbalclub, waar hij gescout werd door de Volendamse profclub. De laatste drie seizoenen kwam Sjors uit voor Jong Volendam, maar hij speelde de afgelopen periode ook zes keer voor het eerste elftal van FC Volendam in de Keuken Kampioen Divisie.