outhands

Aanpassing huisregels bij reageren op nieuwsberichten

Sinds enige tijd is het mogelijk dat er gereageerd wordt op nieuwsberichten op onze website. Daar wordt dan ook dankbaar gebruik van gemaakt en dat is leuk om te zien. Het maakt de site interactief en dat is iets dat we graag willen.

Na een evaluatieperiode vinden we het echter wel nodig om de huisregels wat aan te passen in een poging het niveau van de reacties iets te verhogen. Buiten het feit dat de berichten inhoudelijk soms niet door de beugel kunnen, staan ze ook vaak vol met sms- of msn-taal, dit tot ergernis van een groot aantal mensen. Het verzoek is dan ook om op een fatsoenlijke manier in fatsoenlijk Nederlands te reageren. Lees voor de zekerheid de huisregels nog een keer na. Het webteam verwijdert alle berichten die niet stroken met de huisregels. Mensen die echt te ver gaan riskeren een zogenaamde ip-ban, reageren is dan voortaan niet meer mogelijk. Enkele ip-bans zijn al uitgedeeld.

Mensen die zich ergeren aan de reacties kunnen deze optie uitzetten. Onder aan een nieuwsbericht ziet u de optie ‘commentaar uit’. Klik daarop om het uit te schakelen, de site zal dit onthouden en u voortaan de reacties besparen.

Het webteam wenst u veel plezier.