outhands

A1 te gast in kasteel Chateau Marquette

Rijnsburgse Boys A1 speelde afgelopen zaterdag een uitwedstrijd tegen AFC’34 in Alkmaar. Met een heuse spelersbus zette het team van trainer Zethof, vergezeld van een aantal enthousiaste ouders en andere familieleden, om 11.00 uur koers naar Noord-Holland. Onderweg werd een bezoek gebracht aan Chateau Marquette te Heemskerk, een kasteel uit de 13e eeuw, waar de selectie werd opgewacht door directeur Henk Postma, sinds jaar en dag bij Rijnsburgse Boys actief als keeperstrainer.

Na te zijn verwelkomd met een heerlijk kopje koffie werd de groep gesplitst. De spelers kregen in één van de mooie zalen een wedstrijdbespreking en de ouders (en de opa en oma van Melvin) kregen een rondleiding, waarbij Henk vergeten was te vertellen dat Rafael en Sylvie van der Vaart in 2005 in Chateau Marquette getrouwd waren. Aansluitend kreeg iedereen een heerlijke lunch voorgeschoteld, waarna de reis om 13.00 uur werd vervolgd.

De wedstrijd tegen AFC’34 werd door veel strijd en passie met 2-4 gewonnen door Rijnsburgse Boys, door doelpunten van Sammy (2x), Dani en Melvin. Nadat in de kantine van de Alkmaarders de kroketten en het bier waren uitverkocht werd de spelersbus weer richting Rijnsburg gereden.

Al met al een zeer geslaagde dag, waarvoor in het bijzonder veel dank aan Henk Postma van Chateau Marqette én degene die dit verder mogelijk hebben gemaakt !