Bram van Egmond

96.000 kijkers zien Rijnsburgse Boys winnen

De wedstrijd tegen Kozakken Boys, die zaterdagmiddag live werd uitgezonden door FOX Sports, heeft een recordaantal tv-kijkers getrokken. Maar liefst 96.000 kijkers stemden af op de sportzender, die de livewedstrijden momenteel gratis aanbiedt via Ziggo en KPN.

Met een aantal van 96.000 trok de wedstrijd fors meer geïnteresseerden dan eerdere duels van FOX Sports. Het hogere aantal heeft ongetwijfeld te maken met het feit dat de voetbalwedstrijden sinds vorig weekend zonder publiek worden afgewerkt vanwege het coronavirus.
De kijkers zagen Rijnsburgse Boys met 3-1 winnen van Kozakken Boys.

Vijf seizoenen livewedstrijden
Sinds de invoering van de tweede divisie, inmiddels ruim vijf jaar geleden, zendt FOX Sports wekelijks een wedstrijd live uit op tv. De overige wedstrijden worden in samenvatting getoond. Ook Rijnsburgse Boys was de afgelopen seizoenen regelmatig live bij FOX te zien. Het duel tegen Kozakken Boys was de eerste keer dit seizoen.
Twee seizoenen geleden werd de thuiswedstrijd tegen Kozakken Boys ook uitgezonden. Toen keken er 24.000 kijkers naar dit duel volgens de Stichting Kijkonderzoek.