Lewina en Patricia

50 jaar Vrouwenvoetbal bij Rijnsburgse Boys

Op 1 mei 1972 is de eerste voetbal wedstrijd voor vrouwen gespeeld bij Rijnsburgse Boys. Dat betekent dat afgelopen weekend het vrouwenvoetbal bij Rijnsburgse Boys haar 50 jarig jubileum vierde.

De organisatie voor dit jubileum was in handen van Lewina Blom en Patricia Duindam. Deze dames zijn al heel lang betrokken bij met meisjes- en vrouwenvoetbal van onze vereniging. Aan het begin van dit voetbalseizoen zijn de eerste gesprekken al gevoerd, voor het vieren van dit jubileum. Vele vergaderingen volgden om een programma vast te stellen, waar er voor iedereen wat te doen zou zijn. Nou dat is bijzonder goed gelukt!

Afgelopen vrijdag hebben we met een aantal mensen de kantine en de tent versierd om te laten zien dat er een echte feestdag was voor de vrouwen van Rijnsburgse Boys. De kleuren geel, zwart en roze overheersten op sportpark Middelmors. Zaterdagochtend ging weer vroeg de wekker omdat de stormbaan opgebouwd moest gaan worden en de laatste versierselen op het sportpark moesten worden aangebracht.

Vanaf 9.30 uur begonnen de eerste wedstrijden voor de jongste meisjes. Hierna volgden voor de meeste meisjes teams een thuis wedstrijd. Zodra de wedstrijden klaar waren, werden de meisjes opgevangen in de tent waar Lewina en Patricia de meisjes konden verblijden met een mooie tas voorzien van het logo van de Rijnsburgse Girls en gevuld met een lekker zakje chips. Ook kon iedereen een inschatting maken van het aantal knikkers die in een grote pot zaten of ze konden een speurtocht doen over het sportpark. De meeste aandacht ging in deze uren uit naar de “tattooshop” die in de tent was. Ook de foto’s die in de kantine gemaakt konden worden waren goed in trek.

De avond was gereserveerd voor een echte feestavond/reünie voorzien van muziek van de aanwezige DJ, voldoende drankjes en hapjes. Het was opvallend om te zien dat er vele mensen aanwezig waren die elkaar al langere tijd niet hadden gezien. Rond 01.00 uur werd ook dit afgesloten en kon de organisatie terug kijken op een bijzonder geslaagd jubileum.

De organisatie wil heel graag een ieder bedanken die dit jubileum hebben mogelijk gemaakt. Naast het bestuur zijn dat ook de vrienden van Rijnsburgse Boys, de HKR en een aantal anonieme sponsoren. Op de feestavond hebben Ryan, Carla, Karly en niet te vergeten Aad hun beste beentje vóór gezet. Allemaal heel hartelijk dank daarvoor.

Gelukkig hebben we de foto’s nog……..en die zijn HIER TE ZIEN

Namens
Lewina en Patricia (en hun mannen)