outhands

2e RBB Clubvoetbaldagen wederom een groot succes!

Moe maar heel voldaan ben ik achter de laptop gekropen. Voor de 2e keer hebben we de RBB Clubvoetbaldagen georganiseerd. Twee dagen lang zijn 100 kinderen als profvoetballers behandeld. Al hoewel ik denk dat profvoetballers het nog minder zwaar hebben en minder arbeid te hoeven verrichten op een dag. De Rijnsburgse  profs” werden twee dagen om een uur of negen verwacht en werden tegen vier uur ’s middags weer door hun ouders opgehaald. Afgezien van een verzorgde sportlunch tussen 12 uur en 12.45 uur is het alleen maar voetballen geweest. De kinderen (maar ook hun trainers) zullen ook vanavond weer heerlijk slapen, verwacht ik. Zoals u op de foto’s heeft kunnen zien is de verbetenheid op menig gezicht af te lezen. De spelers hebben alles gegeven en dat is voor ons als trainers en organisatie hartstikke leuk om te zien en mee te maken. Er is geen onvertogen woord gevallen en tranen en boosheid waren er alleen na een onterechte nederlaag of teleurstellend resultaat. En dat mag best want daar draait het om in de sport. Maar na afloop ging iedereen toch weer lachend naar huis, heb ik gezien. Met een nieuw tenue, een echte Derby Star bal onder de arm en een mars in de mond is iedereen tevreden vertrokken.

Voorheen in samenwerking met de KNVB maar sinds vorig jaar kunnen we dit soort activiteiten zelf met onze vrijwilligers organiseren. Trainers en begeleiders die “gewoon” één of zelfs twee dagen vrij van hun werk nemen om geheel belangeloos onze jeugd te entertrainen. Entertrainen ja, want ga er maar aan staan om naast de oefenstof die onze spelers aangeleerd moest worden ook nog de mannen en meiden in de loze minuten op een leuke manier bezig te houden. Dat vergt tegenwoordig nogal wat van iemand. We zijn er weer in geslaagd en daar zijn we best trots op. Daarom bedankt trainers voor jullie ongelofelijke inzet in de afgelopen dagen.

Hoewel je bij het bedanken altijd mensen gaat vergeten, ga ik er toch een paar noemen. Peter Kerkhof en Jaco Hogewoning hebben organisatorisch op het veld alles tot in de puntjes geregeld. De trainers werden voorzien van heldere oefenstof en daarbij ook de trainers nog de vrijheid gelaten om daar hun eigen draai aan te geven (ja toch Jaco??). Alles liep gesmeerd en dat is echt hun verdienste. Mijn complimenten, mannen. Daarnaast Ariea, Jos en Arthur die als organisatorisch kader alles aan weten te sturen en het ook gewoon maar even doen. De dames, moeders en zusjes in de kantine die voor 125 personen even een lunch cateren en met speels gemak ook de boel weer snel aan kant weten te krijgen. Henk en Leo die er elke dag weer voor zorgen dat de kleedkamers en alle andere vertrekken weer spik en span uit zien. Aandewiel Sports voor de snelle levering van de tenues en de ballen en voor hun meer dan voortreffelijke service. En last but not least, mijn secretaresse Marion de Kroon. Zij heeft achter de schermen echt heel veel werk verzet. Heeft alle aanmeldingen in goede banen geleid en verwerkt, heeft alle maten van de kinderen opgenomen en als je hebt gezien hoe de kinderen erbij hebben gelopen in de afgelopen dagen, verdenk ik haar ervan dat ze bij iedereen langs is geweest om de juiste maten hoogstpersoonlijk op te meten. De kleding lag op woensdag morgen gestickerd klaar voor de spelers en daarnaast zat ze twee dagen klaar om iedereen welkom te heten. Marion, onwijs bedankt!

Kortom wederom een goed geslaagde activiteit waar we met heel veel plezier op terug kunnen kijken. Ik weet zeker dat we dit volgend jaar opnieuw gaan organiseren. Ik kijk er nu alweer naar uit!