outhands

100e competitiewedstrijd voor Raymond Kolder

 Ervan uitgaande dat Raymond Kolder aanstaande donderdag speelt in de thuiswedstrijd tegen HHC Hardenberg, betekent dat zijn honderdste competitiewedstrijd in het eerste elftal van Rijnsburgse Boys. Na Peter Freke en Dennis Groot is Kolder daarmee de derde Superui van de huidige selectie die dit mooie aantal bereikt.

In de zomer van 2003 maakt Kolder de overstap van Huizen naar Rijnsburgse Boys. De linkermiddenvelder is onder trainer Ted Verdonkschot meteen van grote waarde voor het elftal, vooral vanwege het verdedigende werk dat hij opknapt en zijn onverzettelijkheid. Dat blijkt wel uit het feit dat hij in zijn eerste twee seizoenen beide malen de Mulder Transportkoeling Bokaal wint, de prijs voor de beste speler van Rijnsburgse Boys. Ook zijn verre ingooien zijn vermaard.

Zijn eerste doelpunt scoort Kolder in het seizoen 2004-2005, en wel in eigen doel. Dat gebeurt op 30 oktober 2004 in de thuiswedstrijd tegen Deltasport, die toch nog met 2-1 gewonnen wordt. Het eerste doelpunt ten gunste van Rijnsburgse Boys scoort Kolder drie duels later in de met 4-2 verloren uitwedstrijd tegen IJsselmeervogels. In het daaropvolgende duel neemt Kolder zelfs de eerste twee doelpunten voor zijn rekening van de met 7-0 gewonnen wedstrijd tegen Voorschoten ’97.

Het seizoen 2005-2006 is vanwege het kampioenschap de kroon op het harde werken. In de reguliere competitie mist Kolder geen enkele minuut, maar door een blessure moet de linkermiddenvelder een deel van de kampioenscompetitie aan zich voorbij laten gaan. Ook in het huidige seizoen is Kolder een belangrijke schakel in de kampioensketen. Opmerkelijk daarbij is dat hij, ondanks zijn taak in het elftal, dit seizoen nog geen enkele kaart heeft ontvangen. Wel scoort hij een goal, in de uitwedstrijd tegen Ter Leede.In de afgelopen 99 duels scoorde Kolder 5 doelpunten en kreeg hij 7 gele kaarten.

Raymond, gefeliciteerd met je 100e wedstrijd!