outhands

1 vs 2 De reacties

Aanstaande zaterdag spelen Rijnsburgse Boys 1 en Rijnsburgse Boys 2 tegen elkaar in het kader van de 3de ronde van de KNVB-districtsbeker West II. Het is opmerkelijk dat twee teams van dezelfde vereniging elkaar kunnen loten want uiteindelijk kan er maar één ploeg door naar de volgende bekerronde.

Hoofdtrainer Ted Verdonkschot is hier duidelijk over. Het clubbelang staat voorop en daarom zal Rijnsburgse Boys 1 zich moeten plaatsen voor de volgende ronde. Een wedstrijd die dus eigenlijk geen wedstrijd is, maar meer weg zal hebben van een veredelde trainingspartij. Dat is sneu voor de spelers van Rijnsburgse Boys 2 die op eigen kracht zover gekomen zijn en door deze ongelukkig loting noodgedwongen worden uitgeschakeld. Een reactie van een aantal betrokken spelers van Rijnsburgse Boys 1 en Rijnsburgse Boys 2.

 Bram Kabelaar (Rijnsburgse Boys 2)
‘De loting heeft voor mij twee gezichten. Ik vind het leuk om tegen de spelers van het eerste te spelen, maar aan de andere kant weet je dat je bij voorbaat niet mag winnen. Het is ook moelijk met welke instelling je het veld in gaat. Ik moet het van mijn inzet hebben en een tandje lager schakelen valt dan niet mee. Ik denk dat we wel fanatiek zullen beginnen. We zullen ons niet de kaas van het brood laten eten door het eerste elftal. Natuurlijk zonder daarbij domme overtredingen te maken want beide ploegen moeten ongeschonden de wedstrijd beëindigen.

Als het eerste snel een doelpunt zal maken is de wedstrijd wel snel beslist denk ik. Aan de andere kant kan het ook gebeuren dat als het lang 0-0 blijft we de opdracht krijgen een tandje lager te spelen. Maar stel je eens voor, het blijft lang 0-0, ik ga een keer mee naar voren en ik krijg een kans voor open doel….ja wat doe je dan? Lastig!

Ik denk wel dat het een leuke wedstrijd wordt met af en toe een dolletje. Er zal niet op het scherpst van de snede worden gespeeld. Ik vind het toch wel heel jammer dat we niet door kunnen naar de volgende ronde. Ik had veel liever een andere tegenstander geloot, dan hadden we nog een kans gehad ook.
Een loting bijvoorbeeld tegen Quick Boys 1, dan hadden we er vol voor kunnen gaan natuurlijk. Helaas zit dat er nu niet in’.

Tim Orloswki (Rijnsburgse Boys 1)
‘Ik vind het heel vreemd dat Rijnsburgse Boys 1 en Rijnsburgse Boys 2 tegen elkaar kunnen loten.
Ik snap niet dat de KNVB geen ander systeem bij het loten hanteert. In de Champions League kunnen ploegen uit hetzelfde land toch ook niet tegen elkaar loten in een vroegtijdig stadium. Dat vind ik hier ook het geval, als je nou dichter bij de finale komt begrijp ik wel dat je tegen elkaar kan loten, maar niet al in de derde ronde.

Ik vind het niet leuk, want het eerste elftal moet door. Dat is gezien het clubbelang heel logisch. Met alle respect voor het tweede, maar een eerste elftal maakt uiteindelijk meer kans om de beker te winnen. De jongens van het tweede elftal hadden natuurlijk graag van ons willen winnen en met name de Rijnsburgse jongens zouden graag hun kunsten willen tonen, maar vanwege het clubbelang moet het eerste elftal door naar de volgende bekerronde’.

 Martijn Gootjes (Rijnsburgse Boys 1)
‘Het spreekt voor zich dat beide ploegen er zaterdag niet vol voor gaan. We moeten blessures en onnodige kaarten voorkomen gezien de competitiebelangen. Het eerste elftal moet door. Dat is ook logisch want als het eerste blijft meestrijden om het kampioenschap kan het tweede de rol van het eerste in de beker overnemen bij een druk wedstrijdprogramma. Ik vind deze loting wel heel vervelend voor de jongens van het tweede.  Ik had graag gezien dat ze een andere tegenstander hadden geloot en ze opnieuw de kans hadden gehad om een ronde verder te komen in het bekertoernooi’.

André van Egmond (Rijnsburgse Boys 2 en 1)
‘Ik ben dit jaar begonnen in Rijnsburgse Boys 2 en ben halverwege het seizoen deel uit gaan maken van het eerste elftal. Ik vind de loting helemaal niets. Veel van mijn vrienden spelen in het tweede en ik gun hen de volgende ronde ook zo graag. Natuurlijk had ik graag van ze willen winnen als ik met het eerste elftal had meegedaan, maar helaas ben ik nu geblesseerd aan mijn kruisbanden (Van Egmond ondergaat op 3 maart een kijkoperatie). Ik vind het wel logisch dat het eerste door moet, maar ik vind het wel heel lullig voor de jongens van het tweede’.

Lex Heemskerk (Rijnsburgse Boys 2)
‘Op dit moment (woensdag 30 januari) heb ik nog niet vernomen dat wij als tweede elftal niet voor de winst mogen gaan. Ted Verdonkschot zal zich ook wel realiseren dat het eerste elftal normaal gesproken met ruim 5-0 moet winnen van het tweede. Natuurlijk moeten beide elftallen blessures en gele of rode kaarten voorkomen, maar ik ben nog nooit een wedstrijd begonnen waarin mijn team niet mocht winnen. Het zal wel heel moeilijk worden om van het eerste elftal te winnen. Normaal gesproken verlies je 99 van de 100 wedstrijden. Maar misschien is juiste die ene keer dat je wint aanstaande zaterdag wel’.

 Joey Zandbergen (Rijnsburgse Boys 2 en 1)
‘Ik vind het heel stom dat we precies tegen elkaar geloot hebben. Dat dat gebeurt in de kwart- of halve finale kan ik wel begrijpen, maar niet nu al. Ik heb ook nog geen idee of ik met het tweede of eerste meespeel. Ik weet ook niet welke opdracht we van te voren krijgen. Ik kan echter niet goed leven met het idee om een wedstrijd te beginnen zonder de instelling te hebben om deze winnend af te sluiten. Ik zal dus met de instelling in het veld gaan om te winnen, of dit nu met het tweede of met het eerste is. Uiteraard zal ik daarbij fair spelen.

Ik hoop op een leuke wedstrijd waar in de jongens van het tweede kunnen laten zien hoe goed ze kunnen voetballen. Ik weet zeker dat een aantal van hen in de toekomst in Rijnsburgse Boys 1 speelt’.

Hoofdtrainer Ted Verdonkschot geeft dan wel vooraf aan dat Rijnsburgse Boys 1 persé door moet in de beker, maar wat vindt Arie van Dijk (trainer van Rijnsburgse Boys 2) daar nou van?
‘Dat Rijnsburgse Boys 1 de volgende ronde moet bereiken staat vast. Daar sta ik ook helemaal achter want dat is in het belang van de vereniging. Het is wel heel vervelend voor mijn spelers. Ze hebben er keihard voor gewerkt en ontzettend hun best gedaan om zover in de beker te komen. Ik had ook veel liever gehad dat we tegen bijvoorbeeld Quick Boys 1 hadden geloot. Dan had je er tenminste vol voor kunnen gaan. Dat zit er nu niet in. Eigenlijk heb je niets aan deze wedstrijd. Je moet voorzichtig doen en geen gekke dingen doen om blessures en kaarten te voorkomen.

Rijnsburgse Boys 1 moet gewoon door in de beker, klaaruit. Maar ik heb toch nog wat tegen Ted te zeggen. (Lachend): “Ted, ik heb hele goede tips gehad van Arie de Haan!”.

Tot slot nog een vraag aan Ted Verdonkschot over de wedstrijd zelf. Gaan beide ploegen er zaterdag voor het publiek een leuke wedstrijd van maken met veel doelpunten?
‘De wedstrijd moet nu eenmaal gespeeld worden. Het wordt dus meer een trainingspartij. Of het een wedstrijd wordt met veel doelpunten? Een uitslag 10-9 zal het niet worden, het moet natuurlijk geen slapstick gaan worden’.

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys 1 – Rijnsburgse Boys 2