Cor Spruijt

Rijnsburgse Boys – Koninklijke HFC 1-1 (0-0) – VERSLAG

De bal rolt weer in rijnsburg!

Op 10 oktober 2020 speelde Rijnsburgse Boys voor een leeg Middelmors tegen Kozakken Boys. Het was de laatste wedstrijd van ons vlaggenschip in de competitie 2020 – 2021. Nu, ruim 9 maanden later, volgde een andere wedstrijd. We hebben er lang op moeten wachten. Logisch dat er zaterdag alleen maar lachende gezichten te zien waren tijdens de wedstrijd tegen Koninklijke HFC.

RBB-KON-HFC-2021-1

Op een goed gevuld Middelmors zagen de supporters een leuke eerste oefenwedstrijd. Trainer Henk Wisman begon met de volgende elf spelers: Michael Bekkers, Sanny Monteiro, Bram Ros, Max Hudepohl, Furhgill Zeldenrust, Ian van Otterlo, Robbert Olijfveld, Rob Zandbergen, Jeroen Spruijt, Bert Koomen en Dennis van der Plas. Rijnsburgse Boys koos voor een vertrouwde 4-3-3 opstelling terwijl Koninklijke HFC trainer Gertjan Tamerus de spelers in een 5-3-2 formatie het veld in stuurde. Voor Rijnsburgse Boys een mooie gelegenheid om tegen dit systeem van voetbal te oefenen.

RBB-KON-HFC-2021-2

Debutant Robbert Olijfveld bracht precies om 15.00 uur de bal aan het rollen. Naast Olijfveld debuteerden in de basis ook Michael Bekkers (overgekomen van Ter Leede) en Sanny Montero (net als Olijfveld afkomstig van IJsselmeervogels). Al snel was duidelijk dat onze linker- en rechterverdediger de opkomende verdedigers van Koninklijke HFC moesten opvangen. Dit betekende dat Rob Zandbergen en Bert Koomen regelmatig diep op de speelhelft van Koninklijke HFC kwamen te staan. De ruimte die zo in onze achterhoede ontstond probeerde HFC vooral via de lange bal te bereiken. Sanny Monteiro loste dat met zijn spelinzicht prima op. Rijnsburgse Boys gaf weinig weg al deed Bram Ros ons wel even schrikken met een te korte terugspeelbal in de 13e minuut.

RBB-KON-HFC-2021-4

Schaar
De eerste kans voor Rijnsburgse Boys was voor Furhgill Zeldenrust. Max Hudepohl gooide er een mooie schaar uit en passeerde eenvoudig zijn tegenstander. De voorzet met buitenkant links werd door Furhgill net naast gekopt. Rijnsburgse Boys kreeg in deze periode drie corners maar dit leverde geen echte uitgespeelde kans op. Aan de andere kant was het Roy Castien die meerdere keren op het doel van Rijnsburgse Boys schoot. Doelman Michael Bekkers hield met prima reddingen zijn doel schoon. Het betekende dat met een 0-0 ruststand de kleedkamer werd op gezocht.
EK 2012
In de tweede helft bracht Rijnsburgse Boys Roderick Gielisse, Marc Magan, Jeffrey Jongeneelen, Daily Loos, Jesper Slootweg, Delano Asante en Mark Mieras in. Ook Koninklijke HFC wisselde volop. Zo kwam voormalig Deens international Michael Krohn-Deli in het veld. Krohn-Deli scoorde op 9 juni 2012 het enige doelpunt op het EK tijdens de wedstrijd Nederland – Denemarken. Op 38-jarige leeftijd probeert de speler, die onder andere actief was bij RKC, Ajax, Brondby IF, Celta de Vigo, Sevilla en Dep. La Caruna, een contract te verdienen bij Koninklijke HFC.

RBB-KON-HFC-2021-5

Kans
De tweede helft was nog maar net 35 seconden oud toen Jeffrey Jongeneelen het maar eens van afstand probeerde. De bal verdween net naast de goal. In de 48e minuut kreeg Koninklijke HFC een vrije trap op zo’n 20 meter van de goal. De bal ging door de muur maar Michael Bekkers liet zien een betrouwbare doelman te zijn. Met een prima reactie wist hij ook dit schot te stoppen. Toch moest Michael drie minuten later de bal uit het doel halen. Een voorzet van links werd van dichtbij door Hulleman binnen gewerkt (0-1). Na nog een schot op de paal van Castien was het toch Rijnsburgse Boys dat de beste kansen kreeg. Op links werd de ijverige Delano Asante meerdere keren aan het werk gezet. In de 55e minuut kwam de verdiende gelijkmaker op het scorebord. Dit keer was het Mark Mieras die op links op avontuur ging. Zijn voorzet kwam voor de voeten van Ian van Otterlo die keurig scoorde (1-1).

RBB-KON-HFC-2021-6

Geel
Slecht wegwerken van de keeper leverde een volgende kans voor Rijnsburgse Boys op. Het harde schot van Jeroen Spruijt werd door een verdediger geblokt. Een kwartier voor tijd zagen de supporters Delano Asante alleen op doelman De Groot afgaan. De doelman had een overtreding nodig om Delano te stoppen. Met een gele kaart was de scheidsrechter mild voor de doelman. De laatste kansen in de wedstrijd waren ook voor Delano. Vanaf rechts schoot hij, in een 1 op 1 met de keeper, voorlangs. In de extra tijd maakte hij prima gebruik van zijn snelheid maar hield hij aan deze actie een corner over.

RBB-KON-HFC-2021-7

Prima
Het publiek vermaakte zich prima op Middelmors. De bal rolt weer een de selectie is met een gelijkspel goed gestart met de voorbereiding. Veel spelers heeft Henk Wisman aan het werk gezien en het spelsysteem 5-3-2 is inmiddels bekend. Koninklijke HFC zal vast niet de enige club zijn die zo gaat voetballen in de tweede divisie. Op naar de volgende oefenwedstrijd.