Nico Glasbergen

Voorbeschouwing GVVV – Rijnsburgse Boys


Liefst 33 wedstrijden zijn er in dit seizoen alweer gespeeld in de competitie, op naar de laatste, nummer 34. Het seizoen is omgevlogen, net zoals de tijd soms zo vreselijk snel gaat, in je eigen beleving dan. Want de tijd gaat, sinds de waarneming uitgevonden is, altijd al even snel. Het slot van dat voorbij gevlogen seizoen 2018-2019 vindt voor Rijnsburgse Boys plaats in Veenendaal. GVVV is de tegenstander, een tegenstander die dit seizoen best wel wat gelijkenissen vertoont met geel-zwart. Want hebben we trainer Niek Oosterlee, wie kent die sympathieke man niet in Rijnsburg, dit seizoen niet meermalen horen verzuchten dat zijn elftal er minimaal twee moest maken om überhaupt te winnen ? Waar kennen we dat toch van… Een elftal dat makkelijk doelpuntjes maakt, maar ze ook simpel tegen krijgt. Dat moet toch een perfecte match zijn, GVVV en Rijnsburgse Boys, aanstaande zaterdag op sportpark Panhuis. Uw voorbeschouwer heeft het genoegen gehad al heel wat edities van blauw tegen geel-zwart te verslaan. En echt, het is nog nooit saai geweest. Een goede reden om aanstaande zaterdag in de auto te stappen en dat kippeneind naar Veenendaal te rijden…

De pieken en dalen van blauw
Het is altijd interessant om te zien wat voor patroon er nou in de uitslagen van de aankomende tegenstander zit. Oosterlee heeft dit seizoen zo ongeveer alles wel voor zijn netvlies voorbij zien komen. Toppers die op Panhuis hun Waterloo vonden (AFC, Spakenburg, IJsselmeervogels en HFC), maar ook hopeloze wanvertoningen teisterden alles wat blauw Veenendaal lief was. En daar waar Rijnsburgse Boys dit seizoen geen enkele keer van een topploeg kon winnen, daar was GVVV daar erg effectief in. Niek heeft blijkbaar een wispelturig ensemble om te dirigeren en dat is apart. GVVV heeft namelijk een ervaren ploeg. En dat heeft Niek ook wel wat van zijn toch al niet ruim aanwezige haren gekost, want je zou van een stel gepokte en gemazelde jongens wat meer consistentie verwachten. De wedstrijd op de Middelmors was er ook een voorbeeld van. Zowel de Uien als GVVV piekten en daalden dat het een lieve lust was en de 3-3 was dan ook niet gek. Maar zo gaat het vaak tussen deze twee. Het woord ‘schijthuizenvoetbal’ bestaat zowel op Panhuis als op de Middelmors niet. Gelukkig maar. Het biedt perspectief voor aanstaande zaterdag. Want als je toch een laatste wedstrijd om des keizers baard speelt (oké, de tiende plaats is het maximaal haalbare), maak er dan maar wat van.

Geel-zwarte eindsprint?
Het was een ongelofelijk hobbelig parcours wat de Uien dit seizoen aflegden. Frisse starts, aan het begin van het seizoen en na de winterstop, werden gevolgd door treurige series. Gerommel in de groep en een veel te hoog foutenpercentage deden de huidige stand op de ranglijst geen goed. Het is zo zonde, want er zit ook zoveel goeds in dit elftal. Maar zonder stabiliteit vaart niemand wel. Elftallen die dit seizoen op papier mindere spelers hebben, maar uitblinken in degelijkheid en effectiviteit laten Rijnsburgse Boys dit seizoen ver achter zich. Wat dat betreft was de wedstrijd op de Middelmors tegen GVVV lesmateriaal. Mooie aanvallen en gedurfd spel werden gemixt met kinderlijk verdedigen. En ja, dan moet een tegenstander net een Grot of de Graaf hebben lopen. Het is natuurlijk de grote uitdaging van volgend seizoen om die kwetsbaarheid te verminderen. Tot die tijd rest niks anders dan het seizoen af te sluiten zoals het de laatste weken gaat: eigenlijk best goed. Want de mannen van scheidend trainer Van Leeuwen kunnen echt wel wat. Laat maar zien, voor die ene keer nog. Om daarna toch nog enigszins voldaan af te reizen naar strandpaviljoen de Kwartel in Kijkduin, waar Van Leeuwen zijn onderdanen op een afsluitende barbecue en eindfeestje zal trakteren. En al is het alleen maar voor die trouwe supporters, die dit seizoen heel wat moesten ontberen, maar er steeds waren.
Nog één keer die donder d’r an.
Clubgegevens GVVV (Gelders Veenendaalse Voetbal Vereniging)
Opgericht: 15 november 1947
Sportpark:
Sportpark Panhuis
Verlengde Sportlaan 2
3905 AE Veenendaal
Website: www.gvvv.nl
Erelijst:
Kampioen hoofdklasse B in 1997 en 2011
Winnaar districtsbeker West I in 2006
Tenue:
Shirt: blauw
Broek: wit
Kousen: blauw
Trainer:
Niek Oosterlee
Topscorer:
Jeremy de Graaf met 13 treffers
Wapenfeiten GVVV in tweede divisie en topklasse
2017 – 2018 6e plaats tweede divisie
2016 – 2017 10e plaats tweede divisie
2015 – 2016 7e plaats topklasse
2014 – 2015 6e plaats topklasse
2013 – 2014 1e plaats topklasse (beslissingswedstrijd om titel verloren van Spakenburg) 2012 – 2013 3e plaats topklasse
2011 – 2012 5e plaats topklasse
Totaalscore Rijnsburgse Boys tegen GVVV in tweede divisie en topklasse
13 wedstrijden
7 overwinningen
2 gelijke spelen
4 nederlagen
31 doelpunten voor en 21 doelpunten tegen
Totaalscore in Veenendaal in tweede divisie en topklasse
6 wedstrijden
2 overwinningen
1 gelijk spel
3 nederlagen
7 doelpunten voor en 10 doelpunten tegen
Programma zaterdag 25 mei 2019
GVVV – Rijnsburgse Boys (15.30 uur)
Overige wedstrijden
Excelsior Maassluis – Jong Vitesse
HHC Hardenberg – Spakenburg
Jong Almere City FC – Barendrecht
Jong Sparta – De Treffers
Koninklijke HFC – Katwijk
Scheveningen – Kozakken Boys
VVSB – FC Lienden
IJsselmeervogels – AFC
Stand tweede divisie
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd GVVV – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.