Bram van Egmond

Trainer Henk Wisman tekent tweejarig contract

Oefenmeester Henk Wisman (61) heeft maandag zijn handtekening gezet onder een contract dat hem tot juli 2021 verbindt aan Rijnsburgse Boys. Wisman is de opvolger van Wilfred van Leeuwen die vorige week zijn vertrek aankondigde in verband met drukke werkzaamheden in zijn strandpaviljoen in Den Haag.

“We hebben voor Henk Wisman gekozen omdat hij een ervaren trainer is, die bovendien verzorgd en aanvallend voetbal voorstaat,” aldus voorzitter Ad Hendriksen en Gerrit Paauw, bestuurslid technische zaken.
“Wisman heeft het diploma UEFA-Pro (voorheen coach betaald voetbal) en hij heeft een prima staat van dienst. Ook de afgelopen jaren bij Ter Leede heeft hij uitstekend gepresteerd. En niet te vergeten: hij kent de club, want van 1997 tot 2000 heeft hij ook al bij ons gewerkt. Henk Wisman was daarom onze eerste keus, ook al omdat we in dit stadium van het seizoen, waarin al veel trainers vastliggen, snel moesten schakelen. Nadat Wilfred van Leeuwen te kennen had gegeven te stoppen, zijn we in gesprek gegaan en eigenlijk waren we er heel snel uit.”
Reactie Henk Wisman
“Ik was wel verrast dat ik werd gebeld door Gerrit Paauw, omdat ik wist dat Wilfred van Leeuwen nog een tweejarig contract had,” reageert Henk Wisman. “In mijn eerste periode bij Rijnsburg heb ik het prima naar mijn zin gehad. We deden in het laatste jaar mee om de titel, en werden samen met Noordwijk tweede achter Katwijk. Ik had al bijgetekend voor een vierde jaar toen Volendam me benaderde.”
“Daarna ben ik de club blijven volgen,” vervolgt Wisman. “Er spreekt veel waardering uit dat ik nu, na al die jaren, weer gevraagd ben. In die periode heeft de club zich zowel organisatorisch als qua accommodatie heel goed ontwikkeld. Dus het is mooi voor mij dat ik nu hier vanaf de zomer werkzaam ben. De doelstelling is dat het team zich de komende jaren verder ontwikkelt.”
IMG_5369
Tweede periode bij Rijnsburgse Boys
Voor Henk Wisman is het zijn tweede periode bij Rijnsburgse Boys. Eerder was hij trainer op sportpark Middelmors van 1997 tot 2000. Onder zijn leiding werd geel-zwart in die periode een stabiele club op het hoogste amateurniveau met achtereenvolgens een zesde, een vierde en een gedeelde tweede plaats in de hoofdklasse. Aan die stijgende lijn kwam (tijdelijk) een einde toen de Amsterdammer in de zomer van 2000 plotseling trainer werd van eerstedivisionist FC Volendam, waarmee hij promoveerde naar de eredivisie.
Loopbaan Henk Wisman
Na FC Volendam was Henk Wisman werkzaam in de eredivisie bij FC Den Bosch, het nationale team van Armenië, FC Pyunik in Armenië (waarmee hij landskampioen werd), Fortuna Sittard, Almere City FC en het Thaise Chiangrai United. In 2013 keerde de ervaren trainer definitief terug naar het amateurvoetbal.
Ter Leede werd zijn nieuwe club, waar hij nog tot deze zomer onder contract staat. Onder Wisman speelden de Sassenheimers afwisselend in de topklasse en in de hoofdklasse. Promotie naar de derde divisie lukte de afgelopen seizoenen net niet. Wisman: “Het zou daarom mooi zijn als ik dit seizoen afscheid kan nemen met de titel of met promotie. Dat verdient de club.”