IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys

Na de opluchting over de cruciale overwinning van vorige week thuis tegen Jong Sparta, wacht Rijnsburgse Boys twee loodzware uitwedstrijden: HHC Hardenberg en vervolgens Kozakken Boys. Tegen beide clubs, die vorig seizoen ervaring hebben opgebouwd in de tweede divisie, wist Rijnsburgse Boys in de uitduels in de topklasse uiterst povere resultaten te behalen. De bezoeken aan Kozakken Boys leverden één overwinning en drie nederlagen op. Tegen HHC Hardenberg waren de resultaten nog slechter. In het eerste seizoen in de topklasse werd nog wel gewonnen, de daaropvolgende seizoenen werd maar liefst vijfmaal op rij verloren. En dan de realiteit van het huidige seizoen: Rijnsburgse Boys is de enige ploeg in de tweede divisie die nog geen punt(en) heeft gepakt in uitwedstrijden. Een kansloze missie dus voor Rijnsburgse Boys, de komende twee weken? Clubtopscorer Joël Tillema wil daar helemaal niets van weten. ‘Minimaal vier punten’, zo liet hij na afloop van de gewonnen wedstrijd tegen Jong Sparta weten.
Contrast
Ondanks de 0-1 nederlaag tegen titelfavoriet vv Katwijk, zal de huidige gedeelde vijfde plaats na acht speeldagen HHC Hardenberg tevreden stemmen. Het contrast met de zwakke start van vorig seizoen is groot. Na tien wedstrijden zonder overwinning en slechts vier punten, greep de clubleiding in met een trainerswissel. Gert Jan Karsten nam het stokje over van Joseph Oosting. Toch bleven de oranjehemden het hele seizoen onafgebroken in de gevarenzone. Dit zelfs tot in de blessuretijd op de laatste competitiedag, zaterdag 13 mei 2017. In het alles of niets duel tegen UNA speelden de Hardenbergers zich in de derde minuut van de extra tijd veilig: 1-2. De Sallanders stegen daardoor rechtstreeks naar de veilige plek veertien en veroordeelden, op basis van een beter doelsaldo, UNA tot het spelen van p/d-wedstrijden.
Patroon
Wellicht ingegeven door het moeizame eerste seizoen in de tweede divisie, waren aan het begin van het tweede seizoen de verwachtingen in Hardenberg niet erg hoog. Het eerste doel was het wegblijven van de onderste vier plaatsen. En dat is tot nu toe prima gelukt. Met een bijna 100% score in de eerste drie wedstrijden (overwinningen op HFC en Kozakken Boys en een gelijkspel tegen FC Lisse) werd zelfs een gedeelde tweede plaats bereikt. Vervolgens volgden de uitslagen een vast patroon: een nederlaag werd opgevolgd door een overwinning. Aan Rijnsburgse Boys de taak om dit patroon, na de nederlaag van HHC Hardenberg tegen Katwijk, te doorbreken.

Oefenwedstrijd
Rijnsburgse Boys zal komende zaterdag dan wel als underdog de competitiewedstrijd ingaan, de uitslag van de recente oefenwedstrijd tegen HHC Hardenberg, dertien weken geleden tijdens een tweedaags trainingskamp in Hardenberg, geeft natuurlijk morele steun. Na een aantrekkelijke wedstrijd met twee gezichten boekten de Rijnsburgers de eerste overwinning van het seizoen. In de eerste helft waren beide ploegen aardig aan elkaar gewaagd, maar creëerden niet veel kansen. Het was dan ook niet verwonderlijk dat er een penalty nodig was om de wedstrijd open te breken. In de tweede helft nam Rijnsburgse Boys het heft in handen en bouwde binnen vier minuten tijd de achterstand om in een voorsprong. Na een snelle gelijkmaker was er ook weer net zo snel de Rijnsburgse voorsprong welke in de slotfase werd vergroot tot 2-4. Voor de Rijnsburgse doelpuntenmakers van die middag, Donny van Oijen, Maikey Parami en Max Hudepohl (tweemaal), een mooie uitdaging om hun eerste competitietreffer dan ook maar in Hardenberg te scoren. Maar dan moet Pieter Mulders hen natuurlijk wel speelminuten gunnen….
5 doelpunten voor en 13 doelpunten tegen
In het seizoen 2006-2007 streden beide clubs, met IJsselmeervogels, in een nacompetitie om de zaterdagtitel. Rijnsburgse Boys begon de nacompetitie verrassend met een 0-3 thuisnederlaag tegen HHC. De uitwedstrijd in Hardenberg leverde een 1-3 overwinning op. De zaterdagtitel ging uiteindelijk naar IJsselmeervogels.
Programma zaterdag 21 oktober 2017
HHC Hardenberg – Rijnsburgse Boys (15.30 uur)