IJsbrand van Tilburg

Rijnsburgse Boys – Noordwijk 4-2 (3-1) – verslag

Na twee oefenwedstrijden waarin niet alleen een nederlaag werd geleden maar ook geen Rijnsburgse doelpunten werden gescoord (0-1 tegen VVSB en 1-0 tegen Ter Leede) wist Rijnsburgse Boys in het oefenduel tegen Noordwijk uit een ander vaatje te tappen: 4-2. Natuurlijk, in oefenwedstrijden gaat het niet om de uitslag en zijn er veel spelerswisselingen om inzicht te krijgen in de kwaliteiten van de spelers op meerdere posities in het veld, de overwinning op de buren uit Noordwijk was goed en lekker voor het zelfvertrouwen.

Foto Hans Heemskerk

Vermakelijk
Rijnsburgse Boys startte met vier nieuwelingen in de basis (Virgil Deen, Joey Zandbergen, Marciano Aalders en Donny van Oijen), net zoveel als bij Noordwijk. Voor de vele toeschouwers die naar Middelmors waren gekomen werd het in de eerste helt een vermakelijke wedstrijd. Binnen het kwartier hadden de bezoekers uit Noordwijk zomaar op een 0-2 voorsprong kunnen komen. Maar Martijn le Conge miste toch een niet te missen kans en Ruperto Dorothea zag zijn gevaarlijke schot via de lat overgaan. Vervolgens kwam de Rijnsburgse trein op stoom. Binnen twaalf minuten denderde de ploeg van Pieter Mulders naar een 3-0 voorsprong. Twee voorzetten van Roderick Gielisse, de man van de wedstrijd van de Uien, werden door Gioviali Serbony eerst met het hoofd en vervolgens met de voet in het doelnet gewerkt. Nummer drie kwam van de voet van Jeffrey Jongeneelen die met een droge schuiver Roy Rondeltap passeerde. De keeper, vorig seizoen nog tweede doelman bij Barendrecht, maakte daarbij geen goede indruk. Hij verzuimde om naar de hoek te duiken.

Gouden hand
Vervolgens bleek Kees Zethof, de nieuwe trainer van Noordwijk, een gouden hand van wisselen te hebben. Emiel Wendt stond nog geen drie minuten in het veld of hij mocht een goede actie van Thomas Reynaers doeltreffend afronden: 3-1. Het bleek het laatste doelpunt uit de eerste helft te zijn. Na drie oefenwedstrijden met een 1-0 achterstand de rust in te gaan (tegen HHC, VVSB en Ter Leede) smaakte voor Rijnsburgse Boys de thee deze middag in ieder geval wat lekkerder.

Naar beneden
Het niveau van de wedstrijd ging in de tweede helft naar beneden. Na bijna een kwartier kopte Nick van Staveren, de aanvaller die overkwam van Hillegom, de aansluitingstreffer in het dak van het doel: 3-2. Vervolgens had Maikey Parami, in de tweede helft gestart voor de met een lichte blessure uitgevallen Jeffrey Jongeneelen, de pech dat zijn schot via de lat over het doel ging. Meer succes had hij met zijn assist op Joël Tillema, die ook in de tweede helft was ingevallen. Via de binnenkant van de paal schoot de meest veelzijdige speler van Rijnsburgse Boys de 4-2 binnen. Max Hudepohl, het grootste gedeelte van de wedstrijd acterend als nummer 10 – wat in de eerste helft goed uitpakte – had de beste kans om de voorsprong te vergroten, maar zijn schot ging naast.
Volgende week zaterdag gaat de oefencampagne verder met een uitwedstrijd tegen Telstar, aanvang 14.30 uur.

Rijnsburgse Boys – Noordwijk: 4-2 (3-1)
15: Gioviali Serbony: 1-0
20: Gioviali Serbony: 2-0
26: Jeffrey Jongeneelen: 3-0
38: Emiel Wendt: 3-1
58: Nick van Staveren: 3-2
73: Joël Tillema: 4-2
Opstelling Rijnsburgse Boys:
Virgil Deen, Roderick Gielisse (70: Dirk Jan van den Oever), Masies Artien (76: Jelmer van Egmond), Joey Zandbergen  (68: Carlos Opoku), Niek Ossevoort (58: Hidde Prijs), Marciano Aalders (58: Wesley Goeman), Jordy Strooker (46: Joël Tillema), Max Hudepohl, Jeffrey Jongeneelen (46: Maikey Parami), Gioviali Serbony (68: Justin Vlieland) en Donny van Ooijen