IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Westlandia – Rijnsburgse Boys


Dat was wakker worden met een flinke kater, afgelopen donderdagmorgen. De Rijnsburgse individuele kwaliteiten hadden het woensdagavond afgelegd tegen de sterke teamprestatie van Westlandia: 1-2. En dan binnen drie dagen de kans krijgen om revanche te nemen. Dat is het grote voordeel van een nacompetitie. En laten we eerlijk zijn: het kan nog alle kanten op. Dus ook zeker de goede! De prijs die lonkt, een ticket voor de tweede divisie, is te mooi om met ongeloof in een goede afloop naar Naaldwijk af te reizen.
Details
Eén ding lijkt wel duidelijk na het eerste duel tussen Rijnsburgse Boys en Westlandia: de wedstrijd kan zaterdag zomaar op details beslist worden. Zo is het de vraag hoe de Rijnsburgers omgaan met de ondergrond: kunstgras. Terwijl juist afgelopen donderdag de aanvoerders van twaalf clubs in de eredivisie via een manifest hebben opgeroepen om niet meer op kunstgras te voetballen, denkt men er in Naaldwijk voorlopig nog heel anders over. Vorig seizoen is er namelijk een nieuw kunstgrasveld aangelegd. Van prima kwaliteit, dat dan weer wel! En dan de taken die in het veld uitgevoerd dienen te worden. Houdt iedereen zich daaraan, van minuut één tot en met het laatste fluitsignaal. En hoe zit het met de fysieke en mentale gesteldheid van de spelers. Wat het laatste betreft: conditioneel leek het afgelopen woensdag wel goed te zitten bij de mannen van Pieter Mulders.

Imponerend
In inmiddels wedstrijd nummer 36 van dit seizoen krijgt Rijnsburgse Boys opnieuw de kans om niet op een (vroege) achterstand te komen. Te gast op De Hoge Bomen zal het een ultieme uitdaging zijn voor Rijnsburgse Boys. De statistieken die Westlandia kan overleggen voor wat betreft haar thuiswedstrijden zijn imponerend. In alle duels werd sowieso gescoord. Maar liefst 15 thuiswedstrijden werden gewonnen. En in de ene wedstrijd waarin werd gelijk gespeeld (2-2 tegen Quick ’20) en in de enige wedstrijd die werd verloren (3-4 tegen kampioen De Dijk), werd zelfs meerdere keren gescoord. Momenteel is Remon van Bochoven, de treffer van woensdag meegerekend, met 25 doelpunten de topscorer. Heel wat meer dus dan zijn 7 goals in Rijnsburgse dienst, vier seizoenen geleden. Opmerkelijk was toen wel dat hij slechts tweemaal op Middelmors scoorde: in zijn eerste thuisduel (tegen Excelsior ’31) en in zijn afscheidsduel (thuis tegen FC Lisse). Zijn hernieuwde kennismaking deze week met Middelmors leverde hem dus opnieuw een treffer op.
Scheidsrechter
Scheidsrechter is Derya Serik uit Deventer. Eerder dit seizoen floot hij IJsselmeervogels – Rijnsburgse Boys (2-1). Afgelopen dinsdagavond had hij de leiding bij Noordwijk – DOVO in de nacompetitie voor een plek in de derde divisie. Zoals bekend volgt bij een Rijnsburgse overwinning met één doelpunt verschil een verlenging van tweemaal een kwartier. Zo nodig volgt een strafschoppenserie. Maar goed, eerst die overwinning natuurlijk! 
Clubgegevens Westlandia
Opgericht: 14 november 1922
Sportpark:  Sportpark De Hoge Bomen
De Hoge Bomen 4
2671 NZ  Naaldwijk
Website: www.rkvv-westlandia.nl
Tenue:  Shirt: groen
Broek: wit
Kousen: wit
Trainer: Edwin Grünholz
Wapenfeit Westlandia in Derde Divisie (zo)
2016-2017  2e plaats Derde Divisie (zo)
Programma zaterdag 20 mei 2017
Westlandia – Rijnsburgse Boys (aanvang: 17.30 uur)
Overige wedstrijden nacompetitie
Spakenburg – Hercules (1-2)
UNA – Harkemase Boys (1-0)
FC Lisse – Dongen (5-2)
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Daarnaast is er een extra lange uitzending van RTV Katwijk sport welke eindigt om 20.00 uur.
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Westlandia – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.