Bram van Egmond

Joost Leonard vertrekt na dit seizoen

9. Joost Leonard
Donderdag heeft Joost Leonard (34) bekendgemaakt aan staf en bestuur dat hij na dit seizoen stopt bij Rijnsburgse Boys. De aanvaller is aan zijn tweede seizoen in het geelzwarte shirt bezig en speelde eerder voor Katwijk (drie seizoenen), Noordwijk (tien jaar) en FC Lisse (drie seizoenen). Waar hij zijn carrière voortzet, weet hij nog niet.
Niet op de bank
“De reden dat ik vertrek, is dat ik niet op de bank wil zitten,” legt Joost uit. “Ik wil in de laatste jaren van mijn carrière graag nog zoveel mogelijk spelen, liefst op een zo hoog mogelijk niveau. Ik ben niet het type dat invalt als het nodig is, zoals Martijn Gootjes in zijn laatste jaren bij Rijnsburg. Ik had die beslissing eigenlijk al eerder genomen, maar de komst van spits Gio Serbony, die voor tweeënhalf jaar heeft getekend, heeft ervoor gezorgd dat ik het nu bekendmaak. Ik denk dat ik met mijn ervaring en mentaliteit nog van waarde kan zijn voor veel clubs. Ik ben fit en niet blessuregevoelig. Er zijn nog geen contacten met andere clubs. Ik zie wel wat er op mijn pad komt. En komt er niets, dan stop ik gewoon.”
Steun van publiek
Terugkijkend op de afgelopen anderhalf jaar bij Rijnsburg, komt als eerste de 7-1 overwinning op Quick Boys bovendrijven, eerder dit seizoen. “Dat je zo’n uitslag neerzet in een derby, dat had ik nog nooit meegemaakt. Ook mooi was de reactie van het publiek op de tribune, thuis tegen Jong FC Groningen, toen ik voor het eerst weer mocht invallen na een periode van privéproblemen.”
Prijs
Joost heeft veel waardering voor de Rijnsburgse supporters, die hem altijd steunen, ook in moeilijke tijden. Mede daarom hoopt hij op een mooi vervolg dit seizoen. “Er valt nog genoeg te winnen, in elk geval een periodetitel en misschien wel een kampioenschap. Een prijs zou mooi zijn, want dan neem ik in stijl afscheid.”