gerard

Rijnsburgse Boys – FC Rijnvogels 4-2 (3-1) – verslag

Ik wist dat ik ‘m ging pakken!”

Direct na de wedstrijd was Richard van Nieuwkoop de gevierde man bij Rijnsburgse Boys. Onze échte ui wist op een beslissend moment (bij een 3-2 voorsprong) een penalty van Rijnvogel Dijkstra te stoppen. Later bleek dat cruciaal te zijn, want de Rijnvogels kwamen niet meer tot scoren. En Joost Leonard was er daarna als de kippen bij om een foute terugspeelbal af te straffen, waardoor de Boys de drie punten met een 4-2 overwinning over de streep trokken.

rbb-rijnvogels-6-2016

Van achterstand naar voorsprong
Met zijn gestopte penalty wist Richard ook de titel “Man van de Wedstrijd” te veroveren. Achteraf zei hij: “Ik wist dat ik die penalty ging pakken”. “Maar”, direct zijn prestatie afzwakkend, “dat moet je als keeper altijd denken. Gewoon de uitstraling en de overtuiging hebben dat je die bal wel even zal tegenhouden. Soms heb je pech en dan lukt dat niet, maar soms valt-ie goed en dan heb je hem. Vandaag pakte dat goed uit. Dat was goed voor mezelf, maar ook voor het hele team!”. Richard sprak ook van een terechte overwinning: “Ik vond ons over de gehele wedstrijd gezien de bovenliggende ploeg. In de eerste helft waren we heer en meester. We kwamen dan wel met 0-1 achter, maar we wisten dat met prima goals in korte tijd om te buigen naar een 3-1 voorsprong”.
In de uitwedstrijden hiervoor was de ploeg van Peter Mulders niet succesvol. Twee keer op rij werd verloren. Richard blikte terug: “Het verschil met deze wedstrijd was niet eens zo groot. De kansen waren er wel, maar werden niet afgemaakt. Nu gingen die ballen er wel in en dan ga je makkelijker voetballen. Zelf pakte ik na de penalty ook nog een paar moeilijke ballen.” Het lijkt er dus op dat Pieter Mulders vooral een mentaal klusje heeft. Gemiste kansen hebben kennelijk verlammende werking op het team, terwijl goals vleugels geven.
rbb-rijnvogels-5-2016

Twee gezichten
Pieter gaf dat na de wedstrijd zelf ook aan. “Het was een wedstrijd met twee gezichten. In het eerste kwartier waren we de bovenliggende partij. Rijnvogels opende vervolgens met een goal. Trouwens een prachtige vrije trap van Japie! Daarna pakte de ploeg gewoon door met drie doelpunten. Daar maak ik het team een compliment voor. Met 3-1 de rust in, dan weet je dat Rijnvogels risico’s gaat nemen. Daar moet je van profiteren. Maar we waren in de tweede helft veel te slordig in balbezit, waardoor we Rijnvogels weer in de wedstrijd hielpen. Onnodig. Gelukkig pakte Richard die penalty fantastisch en waren we over de schrik heen. Toch blijven zij daarna nog gevaarlijk in de dooie spelmomenten”.
De volgende uitdaging ligt volgens Pieter alweer te wachten. In thuiswedstrijden lukt het om de punten binnen te houden, nu wordt Capelle volgende week een belangrijk moment om ook uit punten te gaan ophalen.
rbb-rijnvogels-3-2016

De feiten
Nog even de feiten op een rijtje. Jaap van Duijn scoorde in de 13e minuut bijzonder fraai uit een vrije trap, die werd veroorzaakt door Masies Artien, die zijn balverlies op het middenveld probeerde goed te maken. Jongeneelen schoot in de 17e minuut de 1-1 binnen, door na een mooie binnenwaartse actie vanaf rechts, de bal in de korte hoek te leggen.
Gielisse gaf in de 18e minuut een diepe voorzet vanaf rechts, die door Max Hudepohl vér voorbij de tweede paal via de onderkant van de lat werd binnengekopt. In de 35e minuut brak Rijnsburg snel uit na een afgeslagen afval. Uit het boekje speelde Artien diep op de op de middenlijn staande Leonard. Leonard legde kort terug op Verdam die met een fraaie steekpass Tillema lanceerde. Tillema kon vrij voor de keeper komen en verschalkte Teun Guijt midden door de goal.
In de tweede helft was het in de 54e minuut van der Breggen die van dichtbij de 3-2 kon binnenschieten. En na de fraaie stop in de 65e minuut van van Nieuwkoop op de penalty van Dijkstra, was het in de 84e minuut Joost Leonard die een foute terugspeelbal van Kaya wist te onderscheppen. vervolgens maakte Joost koelbloedig een einde aan de winstkansen van Rijnvogels.
Zeker mag vermeld worden dat vóór de wedstrijd 1 minuut stilte in acht werd genomen voor het bij een vliegtuigramp verongelukte team van Chapecoense.
En tot slot, scheidsrechter de Brito Roque maakte een prima indruk.
rbb-rijnvogels-4-2016

Rijnsburgse Boys – FC Rijnvogels 42 (3-1)
13’     0-1 Jaap van Duijn
17’     1-1 Jeffrey Jongeneelen
18’     2-1 Max Hudepohl
35’     3-1 Joël Tillema
54’     3-2 Pieter van der Breggen
84’     4-2 Joost Leonard
Scheidsrechter: de heer S, de Brito Roque