Oefenwedstrijd tegen Jong NEC: 1-1

Op het veld van Groesbeekse Boys eindigde de tweede oefenwedstrijd van Rijnsburgse Boys, tegen het belofte-elftal van NEC, in een 1-1 gelijkspel. Beide goals vielen in de tweede helft. Jong NEC had zijn drie eerdere oefenwedstrijden met ruime cijfers gewonnen, maar vond nu slecht spaarzaam een opening in de hechte Rijnsburgse defensie.

tk8

Vlekkeloos
Halverwege de tweede helft kwam Jong NEC op een 1-0 voorsprong via een fraai afstandsschot. Ruim een minuut later was het alweer gelijk. Grondlegger voor de 1-1 was Jeffrey Jongeneelen, die vastgepakt werd in het strafschopgebied. Rachid El Yaakoubi benutte de toegekende strafschop, waarop afgelopen donderdag op de training was geoefend, vlekkeloos.
Het gelijkspel was een goede afspiegeling van de verhoudingen in het veld, al was Rijnsburgse Boys met name in de eerste helft wel vaker in de aanval. Bij tijd en wijle combineerde geelzwart er lustig op los, maar de beslissende pass bleef uit. Eenmaal was het wel raak, maar toen was het buitenspel. Ook Jong NEC maakte een buitenspeldoelpunt en raakte in de eerste helft nog een keer de paal.

tk10

Speeltijd
Bij Rijnsburg kreeg bijna de volledige selectie speeltijd. Alleen Freke, Tillema, Van Dijk en De Ruiter bleven geblesseerd aan de kant. Leonard en Hessing waren afwezig.
Op de tweede dag van het driedaagse trainingskamp stond er behalve de wedstrijd tegen Jong NEC een boswandeling op het programma. Het weekend wordt besloten met een stapavondje in Nijmegen.