Bram van Egmond

Column Hans Schot

column-hansschot-artikel

2 x 3

Dat is genoeg zekerheid voor de 2e divisie, voor minder moeten we het niet doen die 2 laatste wedstrijden. Ongemeen spannend en als we maar hier en als we maar daar en hadden we zus of zo gehad dan was t allemaal beter geweest. Het seizoen heeft zijn beloop gehad en meestal sta je aan het einde op de plek waar je hoort te staan. Iedereen heeft pech en geluk en kansen benut of fouten gemaakt. Het is wel bijzonder om te zien dat bijna elke zaterdagtopklasser meer tegengoals heeft geïncasseerd dan voorgaande jaren. De rangschikking laat dan ook een aantal verrassingen zien; de bookmakers hebben goede zaken gedaan met een grillig verloop van deze competitie. Dat maakt het ook leuk en geeft aan dat niets onmogelijk is als de bereidheid er maar is.
Wij begonnen dit seizoen goed maar kwamen vervolgens in een stroeve fase terecht. We mochten nog op winterreces en traditiegetrouw de laatste jaren doen we het daarna weer beter. Dat is ook nu weer het geval maar we hebben toch onnodig wedstrijden weggegeven. Dat gaat natuurlijk niet bewust maar sluipt er zo in ondanks gesprekken en aanpassingen. Die puntjes kom je nu idealiter tekort en zo leer je elk seizoen weer wat beter had gemoeten. Aan dat lijstje ga ik nu niet beginnen; het gaat er om de laatste 2 wedstrijden goed af te sluiten.
We hebben het in eigen hand dus 2 x 3 knallen dan maken we een bewogen seizoen goed. Het was niet florissant maar de afgelopen periode hebben we de draad opgepakt en die lijn moet doorgezet worden. Voor iedereen die het per ongeluk al vergeten was: 10 jaar geleden flikten we op de allerlaatste competitiedag in Lisse ook een kunstje.
Natuurlijk waren dat andere tijden en andere bezettingen maar ik geloof er in dat onze mannen het nu ook gaan doen. De sfeer is er weer op het veld en in de kleedkamer, er wordt gelachen. Dat is waar we nu aan vast moeten houden, het heeft geen zin om terug te kijken dat helpt ons niet over de streep. Over anderhalve week weten we het en wie weet is er nog een extra potje nodig. Ik ga daar echter niet van uit.
Samen de rijen gesloten houden met scherpte en lef en vooral het doelnet van de tegenpartij laten bollen.
Voor jezelf waardig afsluiten als speler of je Rijnsburger blijft of niet.
Voor de begeleiding en staf die er naar eer en geweten het beste van gemaakt hebben.
Voor de club want we willen graag omhoog met al die voetbalfanatici in het dorp.
Kom op mannen, laat zien waarom je ooit naar Rijnsburg kwam en wat je toegevoegde waarde is juist bij die laatste trainingen en wedstrijden. Ik zet er een kratje frisdrank op als we die hobbel in Veenendaal hebben genomen.
En een klein biertje ook, ja ja komt goed maar eerst die 2 x 3 binnen heren. Voor wat hoort wat.