Bram van Egmond

SteDoCo – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-1)

Rijnsburgse Boys gaat in slotfase de bietenbrug op

Rijnsburgse Boys speelde zaterdagmiddag uit bij SteDoCo wederom gelijk. Voor de zesde keer dit seizoen liep de equipe van Niek Oosterlee tegen een puntendeling aan. Ditmaal was er echter geen vreugde, omdat er op het nippertje een punt werd gepakt. Nee, er waren twee punten verloren. In de slotfase van het duel verdween de Rijnsburgse voorsprong als sneeuw voor de zon.

Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Het begin van de Uien leek hoopvol. De ploeg wist elkaar af en toe goed te vinden. Zo ook in de elfde minuut. Raily Ignacio bediende Jeffrey Vlug met een prima steekbal, waarna hij SteDoCo-keeper Ruud de Groot voorbij liep en het leer tegen de touwen schoot. Na de openingstreffer ontspon zich echter een rommelig duel met louter kansen aan beide kanten. Vooral aan de kant van de gastheren zat er vaak geen idee achter een bal. Rijnsburgse Boys voerde de boventoon, maar hoogstaand was het spel allesbehalve.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Bart Freke stond na lang blessureleed weer in de basis. De verdediger stond samen met Jeroen Hessing in het centrum van de defensie. De achterhoede had, zeker in het tweede bedrijf de handen vol aan de voorhoede van de gasteren en het was vlak voor rust was even billenknijpen. De gastheren waren voornamelijk via standaardsituaties gevaarlijk en waren op dat moment dan ook dichtbij de 1-1. Keeper Richard van Nieuwkoop voorkwam dit echter.
Slipper
Waar Van Nieuwkoop zijn ploeg voor rust redde, ging het vlak voor tijd finaal mis. De goalie liet het leer uit zijn handen glippen, waarna aanvaller Giovano Godeken geen enkele moeite had de 1-1 in het lege doel te pegelen. De Uien werden genadeloos afgestraft. Vlak na de rust kregen de geelzwarten enkele kansen om het duel in het slot te gooien. Ook vlak voor de gelijkmaker had Ignacio het duel in het slot kunnen gooien. De aanvaller raasde in zijn eentje op de sluitpost van SteDoCo af, maar schoot het leer ruim zes meter over het doel.
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Oosterlee noemde na afloop enkele oorzaken: ,,Het was geen beste wedstrijd. Maar de omstandigheden hielpen ons ook niet. We speelden op een open veld en er stond veel wind. Dat is lastig voetballen. Daarnaast speelden we in het balbezit zo onrustig, waardoor we niet aan voetballen toekwamen.”
Hoop houden
Door de minimale voorsprong bleef de thuisploeg na de thee hoop houden. Van de uitgespeelde kansen moesten de gastheren het niet hebben. Toch drong de ploeg van Virgil Breedvel aan. Met succes. ,,En dan gaat het toch mis”, zei Oosterlee na afloop. ,,Er is zo’n ongeschreven voetbalwet. Als je ze zelf niet maakt, gaat hij er aan de andere kant in. Dat hebben we gezien vandaag. We hebben het over ons zelf afgeroepen. Als we het duel eerder over de streep trekken pakken we gewoon die drie punten.”
Foto Hans Heemskerk

Foto Hans Heemskerk


Rijnsburgse Boys zit in een moeilijke fase. De laatste overwinning dateert van 12 september (Capelle uit: 1-2). Bart Freke wil niet spreken van een ‘crisis’. ,,Nee, maar het is duidelijk dat het voetballend nog niet gaat zoals het moet.”
SteDoCo – Rijnsburgse Boys 1-1 (0-1)
11. 0-1 Jeffrey Vlug
86. 1-1 Giovano Godeken
Gele kaarten Rijnsburgse Boys: Jeffrey Vlug, Danny van der Vijver, Jeroen Hessing
Scheidsrechter: de heer M.J. Kloet
Opstelling SteDoCo: Ruud de Groot, Marvin Westerduin, Kevin Patijn, Erik de Kruijk, Hakan Tokul (76. Pascal van Deleden), Giovano Godeken, Jermaine van Pijkeren, Mohammed Faouzi, Coen van der Waal (80. Willem Looijen), Chris Boom, Levi Slob (45. Ali Yilmaz)
Opstelling Rijnsburgse Boys: Richard van Nieuwkoop, Jeroen Hessing, Bart Freke (80. Renee Troost), Nick Kuipers, Jeffrey Vlug, Raily Ignacio, Danny van der Vijver, Marvin Wijks (85. Joost Leonard), Resham Sardar, Ismail Celen, Leon Tol