In het Item ‘Rondje langs de velden’ gaat Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de D7 aan de beurt. Het verslag is geschreven door Dirk van Beelen, de foto’s van Jan Jungerius vindt u daaronder.

Kampioenen, olé, olé!

Afgelopen zaterdag speelde RBB D7 voor de tweede keer in een week tijd tegen Oegstgeest D3, de nummer 2 uit de competitie. Een week eerder was het 1-10 geworden en daardoor was er nog maar één puntje nodig om het kampioenschap veilig te stellen.
Tijdens de warming up begon het al aardig druk te worden langs de rand van het veld, want er waren naast de ouders (die natuurlijk altijd aanwezig zijn om de jongens aan te moedigen) ook veel broers, zusjes, opa’s, oma’s, ooms, tantes en ga zo maar door aanwezig om maar niets van de kampioenswedstrijd te hoeven missen.

498A6344

Misschien hierdoor was het spel in het begin van de wedstrijd een beetje zenuwachtig. Af en toe slordig balverlies maakte dat Oegstgeest het idee had dat er wat te halen viel en ze maakten er dan ook een echte wedstrijd van. Na een minuut of tien was iedereen wakker en begon de geelzwarte voetbalmachine op volle toeren te draaien. Pepijn was een plaag voor zijn directe tegenstander en toen we ook wat vaker de rechterkant vonden met de snelheid van Luca, was het hek van de dam. Luca en Pepijn scoorden de 1-0 en de 2-0, waarna Lars een loepzuivere hattrick maakte door 3-0, 4-0 en 5-0 binnen te schieten.
Net als in de eerste helft was het spel in het begin van de tweede helft wat minder fel. Dit maakte dat Oegstgeest nog terug kon komen tot 5-3. Aan de gezichten van sommige supporters was af te lezen dat ze toch niet helemaal zeker waren van een goed resultaat. Toen Lennard echter aantekende voor de 6-3 was alle twijfel verdwenen en kon rustig tot het eind van de wedstrijd worden gevoetbald.
Na de wedstrijd brak in de kleedkamer en de kantine een groot feest los dat werd voortgezet tijdens een rit door het dorp in een open bus.
Voor de volledigheid hierbij de namen van de kampioenen: keeper Sander, verdedigers Gijs, Henk-Jan, Ruben, Thijs en Bas, middenvelders Roy, Jaydon, Marnix en Lennard en voorhoedespelers Pepijn, Luca en Lars.
Het seizoen is nog niet klaar. Nog twee wedstrijden te spelen en daarbij willen de jongens nog de mijlpaal van 100 doelpunten behalen. De teller staat nu op 95 goals, dus dat moet te doen zijn!