Nico Glasbergen

Voorbeschouwing Excelsior M. – Rijnsburgse Boys

excelsiormaasluis

Oude bekende Excelsior Maassluis is aanstaande zaterdag de negende tegenstander die de Boys in dit seizoen gaan ontmoeten. Van oudsher zijn wedstrijden tegen Excelsior Maassluis doelpuntrijker dan tegen andere teams uit de regio Rijnmond. Alhoewel in de volksmond een ‘stugge’ ploeg, gaat de vergelijking met regiogenoten Barendrecht en Capelle dus niet helemaal op. In het recente verleden waren de Maassluizenaren voor Rijnsburgse Boys meestal mannen die toch wel wilden voetballen, met wat meer open wedstrijden tot gevolg.
Evenals vorig seizoen is dit seizoen moeizaam begonnen voor de Uien. Vorig seizoen was uitgerekend de wedstrijd tegen Excelsior Maassluis de ‘doorbraakwedstrijd’. Rijnsburgse Boys won die wedstrijd, toevallig ook in het laatste weekend van oktober, met 1-3, waarna een goede serie volgde. De wedstrijd op sportpark Dijkpolder was van Rijnsburgse kant prima, met goals van Danny van der Vijver en Raily Ignacio (2x). Overigens waren de Rijnsburgers in deze wedstrijd niet ongelukkig: Maassluis trapte een penalty tegen de lat en miste enkele goede kansen. Op basis van het spel was de overwinning toch verdiend.

foto (4)

De mannen van trainer Cesco Achterberg beleven een nog moeizamer start dan de onze. Slechts drie punten werden gepeurd uit acht duels. Dit staat in schril contrast met afgelopen seizoen: Excelsior Maassluis was daarin de beste debutant. Eindigend op de zesde plek, met slechts één punt minder dan de Uien. Het doelsaldo was echter compleet anders: waar Rijnsburgse Boys eindigde op +31, eindigde Excelsior Maassluis op -2. De enige overwinning dit seizoen behaalden zij op Hoek: 2-3. De Uien doen het dit seizoen voorlopig buitenshuis een stuk beter dan thuis: zeven van de tien punten werden op vreemde bodem behaald.
Bij Excelsior Maassluis vonden in de zomerstop enkele opvallende mutaties plaats. Oude bekende Marciano Bruma, in het seizoen 2012-2013 voor Rijnsburgse Boys spelend, kwam de selectie versterken. Van Excelsior Rotterdam kwam jongeling Daan Smith en van Leonidas kwam de ervaren snelheidsduivel Marruchen Zimmerman. Richal Leitoe volgde al tijdens het afgelopen seizoen de omgekeerde weg… Opmerkelijk is het vertrek, afgelopen week, van aanwinst Shijie Hu. De van Alphense Boys afkomstige spits kon zijn werkzaamheden niet meer combineren met het voetbal en leverde zijn spullen in.
Scheidsrechter bij de wedstrijd Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys is de heer S.A.J. Van Wijk. Hij komt – voor hem gelukkig niet zo heel ver deze keer – uit Nieuw-Lekkerland. Hij floot dit seizoen nog geen duel waar Excelsior Maassluis of de Uien bij betrokken waren.

foto (1)

Clubgegevens Excelsior Maassluis
Opgericht: 1 juni 1918
Erelijst:
Afdelingskampioen in 1991 en 2013
Shirt: rood/wit/blauw verticaal gestreept
Broek: blauw
Kousen: zwart
Website: www.excelsior-m.nl
Wapenfeit Excelsior Maassluis in de Topklasse
2013-2014  6e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2013-2014
Excelsior M  – Rijnsb.Boys: 1-3
Rijnsb.Boys –  Excelsior M: 3-0
Totaalscore in Topklasse 2013-2014
2 wedstrijden
2 overwinningen
0 gelijk spel
0 nederlaag
6 doelpunten voor en 1 doelpunt tegen
Programma zaterdag 25 oktober 2014
Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys (14.30 uur)
Overige wedstrijden
Capelle – SC Genemuiden
FC Lisse – Barendrecht
Hoek – Scheveningen
Kozakken Boys – Ajax
ONS Boso Sneek – HHC Hardenberg
Sparta Nijkerk – Spakenburg
IJsselmeervogels – GVVV
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op www.twitter.com/vvrbb
Wedstrijdverslag
Het verslag van de wedstrijd Excelsior Maassluis – Rijnsburgse Boys is zaterdagavond te lezen hier op de website.