IJsbrand van Tilburg

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – CVV Zwervers (districtsbeker)

Na acht weken competitievoetbal vindt komende zaterdag de gebruikelijke onderbreking voor de districtsbeker plaats. In de eerste ronde ontvangt Rijnsburgse Boys op Middelmors CVV Zwervers, een zondag eersteklasser. De C staat dus niet voor Christelijk maar voor Capelse. Rijnsburgse Boys heeft bij de loting voor de eerste ronde dus meer geluk dan vorig seizoen. Toen werd Scheveningen geloot, de op één na sterkste club van alle clubs die toen in de koker zaten. Overigens, de Scheveningers treffen het dit seizoen niet wat loting betreft: een uitwedstrijd tegen VVSB. Deze wedstrijd is natuurlijk wel direct de kraker van deze bekerronde.

logo-cvv-zwervers

Met de eerste bekerronde begint tevens de knock-outfase van het districtsbekertoernooi. Voor de drie wedstrijden in de poulefase was Rijnsburgse Boys, net als alle overige Topklassers, vrijgeloot. CVV Zwervers overleefde de poulefase door overwinningen op LRC Leerdam en Oranje Wit en een gelijkspel tegen Smitshoek. De ploeg uit Capelle aan den IJssel werd daarmee poulewinnaar. In de competitie heeft CVV Zwervers, naast drie overwinningen, ook drie nederlagen moeten slikken. Met de behaalde negen punten staat de ploeg in de middenmoot, nog net in het linkerrijtje van de zondag eerste klasse B.
CVV Zwervers speelt dus twee klassen lager dan, de voor Rijnsburgse Boys veel bekendere, plaatsgenoot, vv Capelle. Opvallend is dat beide clubs één dag na elkaar zijn opgericht in februari 1930 waarbij vv Capelle de oudste vereniging is. Beide clubs zijn wel 53 jaar ouder dan de derde voetbalclub uit Capelle aan den IJssel, zaterdag vierdeklasser SVS Capelle. Ondanks dat CVV Zwervers en vv Capelle hun eigen gescheiden leven leiden werd negen jaar geleden gezamenlijk het 75-jarig jubileum gevierd. Sinds afgelopen zomer is CVV Zwervers de troste eigenaar van een compleet nieuw complex welke naast het oude complex is gebouwd. Geplande huizenbouw zorgde er voor dat jarenlange onderhandelingen met de gemeente gevoerd moesten gaan worden.
Ook in het seizoen 2010-2011, het tweede seizoen van Niek Oosterlee, ontmoetten Rijnsburgse Boys en CVV Zwervers elkaar op Middelmors in de strijd om de districtsbeker. Toen betrof het een duel uit de derde ronde welke op een koude woensdagavond in december, op veld 3, werd gespeeld. Een totaal andere situatie dus dan het voorspelde prachtige voetbalweer van komende zaterdag. De wedstrijd van vier seizoenen geleden leverde een moeizame 3-2 overwinning op. De toenmalige tweedeklasser vocht zich knap terug na een 2-0 achterstand maar kwam toch één minuut tekort om een strafschoppenserie af te dwingen. In de vijfde minuut van de blessuretijd schoot Kevin Winter, via een vrije trap, Rijnsburgse Boys naar de volgende ronde.
Na vier achtereenvolgende thuisnederlagen (Scheveningen, Sparta Rotterdam, Kozakken Boys en IJsselmeervogels) is de kans klein dat CVV Zwervers nu wel voor een bekerstunt zal zorgen. Er mag namelijk verwacht worden dat de mannen van Niek Oosterlee maar op één ding uit zijn: het eigen publiek verwennen met een ‘Rijnsburg-waardige’ thuisuitslag…..
Programma zaterdag 18 oktober 2014
Rijnsburgse Boys – CVV Zwervers (aanvang: 14.30 uur)
Daarnaast nog 55 wedstrijden.
Wedstrijdverslag
Het verslag van Rijnsburgse Boys – CVV Zwervers is vanaf zaterdagavond te lezen hier op de website.