Piet Hemminga

Oefenwedstrijd Rijnsburgse Boys – Leonidas: 3-0

Als sluitstuk van de open dag op 26 juli a.s. speelde Rijnsburgse Boys een oefenwedstrijd waarbij de eerste tegenstander, in de aanloop naar het 5e seizoen Topklassevoetbal, het Rotterdamse Leonidas was. Een club met meer dan 100 jaar historie die zowel op zaterdag (3e klasse) als op zondag acteert.
Na het kampioenschap van de Hoofdklasse A zondag wist Leonidas zich afgelopen seizoen als promovendus op de 7e plaats van de Zondagtopklasse te handhaven. Dat resultaat werd geboekt onder trainer John Hoeks die aan het eind van het seizoen vertrok, zijn opvolger is nog niet bekend gemaakt. Voorlopig neemt Dick Beek de honneurs waar.

IMG_6835

Twee jaar geleden oefenden beide clubs ook al tegen elkaar: Leonidas kon toen een 0-2 ruststand niet vasthouden, de eindstand werd 2-2. Leonidas speelt in de eerste ronde van de KNVB-beker tegen Deltasport. De winnaar van dat duel mag het opnemen tegen Willem II.
De editie van 26 juli 2014 werd door Rijnsburgse Boys met 3-0 afgesloten. Nieuwkomer Leon Tol opende de score in de eerste helft, de topscorer van vorig seizoen, Raily Ignacio, verdubbelde deze nog voor rust: 2-0. Vlak voor tijd bepaalde Mark van den Boogaart de eindstand op 3-0.