karly

Rijnsburgse Boys 3 wint eerste duel (+ foto’s)

In de strijd om behoud in de reserve 1e klasse, heeft Rijnsburgse Boys 3 goede zaken gedaan. Een thuis- en een uitduel tegen Die Haghe 2 (periodekampioen in de 2e klasse) moeten gaan bepalen of ze erin blijven of zullen degraderen.
Zaterdag 31 mei om 12.00uur dus eerst thuis tegen Die Haghe. 5 schorsingen, 2 spelers op vakantie en vele blessures waren er debet aan dat trainer Peter Cadel een beroep moest doen op A-junioren en wat mensen uit lagere teams van Rijnsburgse Boys. Desalniettemin uiteraard ‘gewoon’ 11 man op het veld bij aanvang. En al snel werd duidelijk wie er aanspraak mocht maken op de overwinning in deze pot: Rijnsburgse Boys 3.
Overal waren ze beter en feller. Heer en meester in alle linies en een genot om naar te kijken. Zeker als na 1 minuut de 1-0 op het scorebord verschijnt, na een afstandsschot van Jimmy de Mooij. Ook de 2-0 kwam van de voet van Jimmy en zo was het een meer dan terechte voorsprong in de rust. Enig minpuntje is misschien dat de voorsprong (veel) groter had moeten zijn, gezien de kansen.
Hoe anders werd dat na rust: de druk kon niet meer uitgeoefend worden, het balbezit werd korter en het werd ‘billenknijpen’, Die Haghe rook bloed. En maakte ook nog de aansluitingstreffer: 2-1. Keeper Robin Frijns haalde met een uiterste poging de 2-2 nog uit de goal en het eind werd gehaald met hangen en wurgen. Maar er staat in ieder geval een overwinning op papier! Zaterdag 7 juni op sportpark Ockenburg minimaal een gelijkspel betekend lijfsbehoud.
Namens Rijnsburgse Boys wensen wij de spelers en begeleiding alle succes toe. Kom ze aanmoedigen zaterdag a.s.!
De fotoserie van Jan Jungerius kunt u hieronder bekijken.