Piet Hemminga

Voorbeschouwing Rijnsburgse Boys – Capelle

logotrans2 capelle

Deze competitie is bijna ten einde en dus zijn alle ogen gericht op de ranglijst. Nog drie wedstrijden te gaan en toch is het nog te vroeg om alle prijzen te verdelen. Wie verstand van voetbal heeft zal vandaag de dag al zijn geld op GVVV zetten als het om de titel gaat. Alhoewel, Erik Assink gaat zaterdag met zijn ploeg op bezoek bij IJsselmeervogels. Maakt dan toch HHC Hardenberg een kans. Of, of, of – is het niet iedere week hetzelfde liedje? Spanning volop aan het eind van deze competitie want ook het behalen van bijvoorbeeld de derde periode betekent een mooie afsluiting van de competitie voor wie niet met het kampioenschap aan de haal mag gaan.  Rijnsburgse Boys is momenteel de nummer één in deze periode, op vier punten gevolgd door Capelle. Ook deze week dus weer een mooi affiche op Sportpark Middelmors.
Kende Rijnsburgse Boys een moeizame start van de competitie en was de eindspurt sterk, voor Capelle is diezelfde competitie eigenlijk een jojo. Na zes wedstrijden was Capelle de trotse koploper op de ranglijst en was doelman Nick van der Ploeg nog geen enkele keer gepasseerd. Vervolgens ging het allemaal wat minder en was Capelle de slechtste ploeg van de tweede periode. Ondertussen is Capelle aardig in de buurt van de 13e plaats beland, een plaats die leidt tot het spelen van promotie-degradatiewedstrijden in de nacompetitie.  Eén man die bij dat alles betrokken was is er vanmiddag niet meer bij: trainer Theo de Boon verlengde in december vorig jaar zijn contract maar werd amper twee weken geleden op non-actief gesteld. Assistent Ben Kinds nam sindsdien de honneurs waar wat afgelopen week tot een 1-0 winst op IJsselmeervogels leidde. Een puntje of zes, zeven dacht de interim-trainer in zijn vier wedstrijd nodig te hebben voor handhaving van zijn club in de Topklasse waarvan er dus inmiddels drie binnen zijn. Een puntje tegen Rijnsburg en een wat behoudende opstelling voorspelde hij een aantal dagen geleden. Rond half vijf weten we meer.

foto (15)

Aan de nederlaag in Capelle hield Rijnsburgse Boys in de heenwedstrijd een vreemde bijsmaak over. Bijna vanaf de aftrap stonden de elf van Niek Oosterlee op achterstand, tweemaal viel er een gelijkmaker te noteren (Wijks, Ignacio). De ploeg was naarstig op zoek naar de winnende treffer toen in de laatste officiële speelminuut Emiel Buntsma (ex-FC Rijnvogels) uit een counter met zijn enigste treffer tot nu toe Capelle naar de volle winst schoot: 3-2. Wat vanmiddag de uitslag ook mag zijn, voor Rijnsburgse Boys heeft het competitieprogramma nog twee mooie wedstrijden in het verschiet. Volgende week een rol in de titelstrijd  (uitwedstrijd bij GVVV in Veenendaal) gevolgd door mogelijk een vonnis in de strijd tegen degradatie (thuiswedstrijd Excelcior ’31).
De KNVB heeft de heer G.J. Bakker aangewezen als scheidsrechter bij deze wedstrijd.
Clubgegevens Capelle
Opgericht: 20 februari 1930
Shirt: groen
Broek: zwart Kousen: groen/zwart
Website: www.vvcapelle.nl
Erelijst van Capelle
Capelle is er nog nooit in geslaagd een kampioenschap te veroveren op het hoogste amateurniveau
Wapenfeiten Capelle in de Topklasse
2012 – 2013   7e plaats Topklasse
2011 – 2012 10e plaats Topklasse
2010 – 2011   6e plaats Topklasse
Onderlinge resultaten in de Topklasse
2013-2014
Capelle-Rijnsb.Boys: 3-2
Rijnsb.Boys-Capelle: ?-?
2012-2013
Capelle-Rijnsb.Boys: 1-5
Rijnsb.Boys-Capelle: 3-1
2011-2012
Capelle-Rijnsb.Boys: 0-0
Rijnsb.Boys-Capelle: 4-2
2010-2011
Capelle-Rijnsb.Boys: 1-2
Rijnsb.Boys-Capelle: 1-1
Totaalscore in Topklasse 2010-2014
7 wedstrijden
4 overwinningen
2 gelijke spelen
1 nederlaag
17 doelpunten voor en 9 doelpunten tegen
Programma zaterdag 19 april 2014
Rijnsburgse Boys – Capelle (aanvang: 14.30 uur)
Overige wedstrijden:
Barendrecht – Katwijk
FC Lisse – Excelsior ’31
HHC Hardenberg – Scheveningen
Noordwijk – Spakenburg
ONS Boso Sneek – Kozakken Boys
Ter Leede – Excelsior M.
IJsselmeervogels – GVVV
Stand Topklasse
Hoe te volgen
Alle ontwikkelingen in deze wedstrijd zijn live te volgen op onze website en op www.twitter.com/vvrbb.