Bram van Egmond

Verklaring bestuur ongeregeldheden AFC – Rijnsburgse Boys

Op sportpark Goed Genoeg vond gisteren de competitiewedstrijd in de tweede divisie tussen AFC en Rijnsburgse Boys plaats, die eindigde in een gelijkspel. De wedstrijd was zeer sportief en werd onder perfecte weersomstandigheden gespeeld.
Het bestuur van Rijnsburgse Boys heeft met afschuw kennisgenomen van de berichtgeving dat supporters kwetsende spreekkoren zouden hebben geroepen tijdens de wedstrijd tegen AFC gisteren in Amsterdam. Iedereen die onze club kent, begrijpt dat dit in het geheel niet thuishoort binnen onze vereniging. De waarden en normen die wij in Rijnsburg gewoon zijn, staan haaks op het gebeuren gisteren in Amsterdam. De woede van AFC-voorzitter Ad Westerhof, die wij vanmorgen uit de pers vernamen, over de vermeende kwetsende spreekkoren begrijpen wij ten volle en wij veroordelen de gebeurtenissen van gisteren evenzeer.
De komende dagen zal het bestuur onderzoeken wat er exact gebeurd is, inclusief de toedracht van het vuurwerkincident direct na de rust.
Zodra alle feiten duidelijk zijn zal het bestuur, in nauw overleg met de commissie Normen en Waarden binnen onze vereniging, vanzelfsprekend passende maatregelen nemen tegen degenen die de club in diskrediet hebben gebracht en dit communiceren aan het bestuur van AFC.
Op voorhand biedt het bestuur van Rijnsburgse Boys zijn oprechte excuses aan aan AFC, het bestuur, de leden, supporters en aanwezigen gisteren op sportpark Goed Genoeg.
Namens bestuur vv Rijnsburgse Boys
Ad Hendriksen
(voorzitter)