Team van de week: Rijnsburgse Boys JO9-1

Voor het item “Team van de Week” gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Het verslag is van Marco de Leeuw.

Een doelpuntrijk duel op de vroege ochtend

Afgelopen seizoen was in alle opzichten vreemd door de verschillende maatregelen en beperkingen. Toch mochten de jeugdteams gelukkig aan het eind van het seizoen nog spelen voor de regio-cup. De jo8-1 had in deze wedstrijden laten zien dat zij behoorden tot de betere uit hun poule, door ongeslagen de competitie door te gaan. Als beloning hiervoor mochten zij met zijn allen in het daaropvolgende (huidige) seizoen doorstromen naar de JO9-1. Ook zijn zij een klasse hoger ingedeeld dan het jaar ervoor.

2021-09-18-RBB-JO-9-01-KlBe-25

De eerste wedstrijd was het nog even wennen aan het hogere niveau en werd er nipt verloren van FC Lisse. Maar de week erna heeft het team zich herpakt met een schitterende en altijd lekkere overwinning op Nieuw Zuid tegen de JO9-2 van Quick Boys. Het was zaak om deze vorm vast te houden, want de zaterdag erna stond alweer de volgende streekderby op het programma tegen de JO9-1 van Ter Leede.

Op de vroege zaterdagochtend stonden de talenten van de JO9-1 weer klaar om alles te geven voor een mooie wedstrijd. Bij de jeugd onder 9 wordt er gespeeld in vier kwarten van 10 minuten. Dat de jongens goed uit de startblokken kwamen, kwam goed tot uitdrukking in de score. Na 10 minuten stond Rijnsburg JO9-1 namelijk al met 3-0 voor, door doelpuntenmakers Mike (2x) en Stan (1x). De tegenstander werd goed onder druk gezet en kwam lastig tot voetballen toe.

Als er op dit tempo werd doorgespeeld zou er wellicht een tienklapper inzitten. Helaas werd er wat verzwakt in het tweede kwart van de wedstrijd en kwam Ter Leede terug tot 3-1. Gelukkig pakte de jongens het weer snel op en vergrote Stan met zijn tweede van de wedstrijd het gat weer tot 3 doelpunten.

2021-09-18-RBB-JO-9-01-KlBe-50

Na de rust vond Ter Leede opnieuw de aansluiting met een doelpunt wat de stand terugbracht tot 4-2. Maar wederom was daar weer Stan die zijn hattrick voltooide en de 5-2 scoorde. Het maken van een hattrick is mooi en een prestatie op zich, maar Stan bleek er nog geen genoeg van te hebben. Na een aantal goede acties over de zijkanten via Sebastiaan stond uiteindelijk Stan elke keer weer op de goede plek. Zodoende maakte hij ook op schitterende wijze met buitenkant links de 6-2 en de 7-3, want Ter Leede scoorde tussendoor ook nog eens in deze doelpuntrijke wedstrijd.

Door de grote voorsprong werd het spel af en toe wat minder en kropen er wat slordigheden in het spel. Hierdoor kon Ter Leede in het laatste kwart nog wat kansen creëren. Deze kansen werden in het begin nog niet benut door uitstekend verdedigend werk van onze keeper en verdedigers. Door dit uitstekende werk kon Ruben ook zijn goals nog meepakken, en na twee keer te scoren de stand op 9-3 brengen. Ter Leede deed nog één keer wat terug met een goede goal. In de laatste secondes zochten de Rijnsburgers nog naar die tiende goal, maar nadat in de laatste secondes de paal werd geraakt, werd het duidelijk dat die tiende goal er niet meer in zat.

Al met al een doelpuntrijke wedstrijd met als eindstand RBB JO9-1 – Ter Leede JO9-1 9-4. Met vlagen werd er goed gespeeld, maar er moet ook zeker het een en ander nog beter. Al helemaal met de gedachte dat volgende week de JO9-1 van Quick Boys staat te wachten. Dat wordt dus weer een week hard trainen en op zaterdag weer alles geven om de 3 punten opnieuw mee te nemen naar de Middelmors.