Team van de week: Rijnsburgse Boys JO7-1

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd op sportpark Middelmors. Deze keer maakte hij een prachtige serie van de JO7-1, die een thuiswedstrijd speelden tegen Foreholte. Het verslag is van Rianne Zandbergen.

Het is 25 februari, tien uur ’s ochtends. We zijn op de Middelmors in kleedkamer 23. Acht stuiterende jongens vliegen heen en weer en staan bijna al met kleren en al onder de douche. De teambespreking wordt achterwege gelaten door trainers Jean Paul en Koos, die is vandaag niet nodig (lees er is er echt geen één die luistert). Ze weten wat er te doen staat. Winnen van Foreholte en dan zijn ze kampioen. Eerst gaan ze naar het hoofdveld voor een professionele teamfoto. Waarna ze vertrekken naar het veld waar ze de wedstrijd spelen. Foreholte is al met de warming-up bezig, maar ook die hebben de jongens niet nodig ze zijn er klaar voor.

Met een dikke rij supporters aan de zijlijn, een heerlijk zonnetje en af en toe een klein buitje zijn de omstandigheden uitstekend voor een mooie wedstrijd. Er wordt vier keer tien minuten gevoetbald en als eerste staan Kjeld en Rafaël wissel en Jaxx op doel. Foreholte probeert een aanval te forceren en verdient een corner. Maar deze corner wordt een prachtige pass op Jules, die na een mooie sprint uithaalt en links in de verre hoek schiet. Niet veel later maakt Sam de 2-0 die dit viert met een mooie knee slide het publiek in. Een volgende aanval van Foreholte wordt geweldig gekeept door Jaxx. Waarna Ruben na een schitterende assist van Jules uit de draai de 3-0 binnenschiet. Het eerste kwart zit er op.

Het tweede kwart staan Sam en Jules wissel en Kjeld op doel. De jongens blijven gelijk weer druk zetten en Benjamin scoort de 4-0 met een mooie punter. Daarna volgt een snoeihard schot van Rafaël, een goal van Jaxx na een mooie pass van Bram. En een schitterend doelpunt van Jaxx die de bal snel in dribbelt en fantastisch uithaalt met een schot in de verre hoek. Ruststand 7-0. Dit kan niet meer fout gaan. De aanval loopt als een trein, de verdediging staat als een huis. Het is een heerlijke ochtend.

Na de rust staan Bram en Benjamin wissel en neemt Jules plaats tussen de palen. En zoals we gewend zijn van onze jongens houden ze het tempo erin en blijven druk zetten. Ruben scoort na een mooi assist van Sam die niet veel later zelf twee keer scoort. Vervolgens is daar weer Rafaël die scoort met buitenkant rechts en brengt Ruben na een korte maar pijnlijke blessure de stand op 12-0.

Het laatste kwart staan Ruben en Jaxx wissel en mag Benjamin het doel verdedigen. Foreholte brengt een extra superspeler binnen de lijnen maar dat maakt niks uit voor onze toppers. Jules bezorgt een mooie snelle uitbal bij Rafaël die scoort. Niet veel later omspeelt Rafaël de keeper en tikt hem simpel binnen, 15-0. En daar is dan toch eindelijk het moment dat Foreholte door de verdediging van Rijnsburg weet te breken. Een hoge bal van hun keeper wordt beheerst door de spits van Foreholte afgerond. Eindelijk kunnen ze ook even juichen. Het laatste woord is uiteraard weer aan onze jongens. Na een mooie combinatie van Sam op Rafaël rond Jules koel af en staat de eindstand als een huis, 16-1. Ongeslagen kampioen!

Na een korte toespraak van trainer Kees, krijgen de jongens een mooie medaille omgehangen en barst het feest los in de kleedkamer, om vervolgens lekker patat te gaan eten in de kantine. En als hoogtepunt van deze dag mochten ze ’s middags met de mannen van het eerste mee het veld op en kregen ze een mooi applaus vanaf de tribune. Goed gedaan mannen!