Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een team van Rijnsburgse Boys. Deze week de JO16-1 aan de beurt. Het verslag is van Peter Kuijt.

Het is vandaag zaterdag 21 september 09.00 uur.

Rijnsburgse Boys JO16-1, onder leiding van Hans van der Meij en Peter Kuijt, maakt zich op voor de competitiewedstrijd tegen UVS JO16-2. Onder leiding van scheidsrechter Leon van Tilburg en aanvoerder Nick Kuijt wordt de wedstrijd op veld 5 iets later als gepland gestart.

De spelers van UVS zijn wakker en het is duidelijk dat ze hier niet zijn gekomen om te verliezen en zetten de jongens van RBB, die duidelijk nog niet wakker zijn meteen onder druk.

RBB heeft het in het begin lastig om onder die druk uit te voetballen maar komen verder niet in gevaar en weten zelfs als wat dreigend te zijn wanneer ze in de aanval komen. Helaas komt het niet tot scoren voor de Rijnsburgers in de eerste helft maar weet UVS tweemaal te scoren door ongelukkige fouten achterin. RBB gaat dan ook ontevreden de rust in met een 0-2 achterstand.

Bij de start van de tweede helft is het meteen duidelijk dat RBB geen zin heeft om deze wedstrijd te verliezen en zet van minuut 1 UVS gelijk onder druk. RBB weet dan ook door hard werken en samen te voetballen op gelijke hoogte te komen met UVS door 2 mooie doelpunten van Thymur.

Helaas valt er niet lang te genieten van de 2-2 want bij een uitbraak van UVS wordt het 2-3 en staat UVS weer op voorsprong, die op hun beurt ook niet heel lang kunnen genieten van de voorsprong want uiteindelijk weet Lex Hakkens de 3-3 te scoren die via een tegenstander in het doel verdwijnt. 3-3 is ook uiteindelijk de eindstand.

Een leuke spannende wedstrijd waarin het onderling gelijk en soms hard maar fair aan toe ging.