Voor dit item gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de MO19-1 aan de beurt. Het verslag is van Pieter van Gastel.

Nieuwe ronde, nieuwe kansen MO19

Na een prachtige 2e seizoenshelft van vorig seizoen, was het zaterdag 31 augustus tijd voor de 1e bekerwedstrijd: RBB MO19-1 tegen Bernardus MO19-1.
Nagenoeg het gehele team van de MO17 van seizoen 2018-2019 is in stand gebleven, gelukkig hebben we ook enige versterkingen mogen verwelkomen: Sanne, Daisy, Bente en Arien zijn van harte welkom geheten en met deze 4 toppers in de gelederen zijn we gepromoveerd naar RBB MO19-1.
2019-08-31-RBB-MO-19-01-Bernardus-MO19-01-logo-rbb-18
Pas 1 training hadden de dames achter de rug, daarnaast bleek het deze zaterdag ook nog eens ontzettend mooi weer te zijn, kortom: alle ingrediënten waren aanwezig om af te moeten zien. Daarnaast bleek onze 1e tegenstander een leuke, maar ook behoorlijk sterke tegenstander te zijn.
Het begin was volop voor Bernardus, mede door het feit dat onze meiden helaas niet fel genoeg waren. Ondanks het late tijdstip dat de wedstrijd begon (om 15:15 uur werd er afgetrapt), waren we gewoon niet wakker genoeg. In no time stonden we dan ook 0-2 achter. De hele 1e helft liepen we achter de feiten aan en kon onze sterke tegenstander daar van profiteren. We moesten in die fase ook wat wennen aan elkaar, terwijl je kon zien dat de tegenstander een goed ingespeeld team bleek. De 1e helft werd door de uitstekend fluitende scheidsrechter beëindigd, we stonden 0-5 achter.
2019-08-31-RBB-MO-19-01-Bernardus-MO19-01-logo-rbb-55
Flink wat drinken in de rust, positieve speeches van de coaches en veel enthousiasme van de dames zelf in de rust, zorgden voor een veel betere 2e helft! Er werd gestreden voor elke bal, er werd positief gecoacht en we kwamen zelfs een paar keer goed door op de helft van de tegenstander. Een vervelende botsing tussen een van de aanvalsters van Bernardus en onze keepster Mariette, zorgde voor een wissel: Lisa werd keepster (en stopte later in de wedstrijd zelfs een penalty.!).
Ondanks dit voorval bleven we strijden en proberen op zijn minst 1 tegengoal te forceren. Helaas zat het er niet in en scoorde de tegenstander een (prachtig!) doelpunt dat zorgde voor de eindstand van deze bekerwedstrijd: 0-6.
Vooral de 2e helft speelden we een prima partij en dat geeft houvast voor het nieuwe seizoen. Komende zaterdag spelen we op Nieuw-Zuid een onvervalste derby, Quick Boys MO19-1 is dan om 14 uur onze 2e tegenstander in de bekercompetitie. Komt allen kijken en onze meiden aanmoedigen. Wij hebben met z’n allen enorm veel zin in het nieuwe seizoen!