Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius op bezoek bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO9-3 aan de beurt. Het verslag is van Niels van Tilburg.

Rijnsburgse Boys JO9-3

Na een week vol met regen was het zaterdag 5 oktober een droge en deels zonnige dag op sportpark Middelmors. Als voorloper op wat er die middag te wachten stond was er de mini-derby van Rijnsburgse Boys JO9-3 tegen Quick Boys JO9-4.
2019-10-05-RBB-JO9-3-QB-JO9-04-logo-38-van-59
Er was door de jongens van de JO9-3 op de training voorafgaand aan deze wedstrijd nog hard getraind op het winnen van duels en het weglopen van je tegenstander, maar vanaf het begin van de wedstrijd was Quick Boys het betere team. Ze speelden meer de bal naar elkaar en waren net iets feller in het veroveren van de bal. Rijnsburg stond al snel 0-4 achter.
Vlak voor rust wiste de Boys nog een doelpunt te maken en daarmee was in ieder geval de eer gered.
Tijdens de pauze werd er door de trainers en spelers van Rijnsburg afgesproken dat de tweede helft door hun gewonnen zou worden. Helaas bleek Quick Boys toch een maatje te groot en gingen we met een stand van 1-9 het veld af…….
Op dat moment nog niet wetend wat Rijnsburgse Boys die middag zou doen tegen Quick Boys, zeiden we tegen elkaar: ”Hopelijk wordt de derby vanmiddag, wel door Rijnsburg gewonnen”.