Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een team van Rijnsburgse Boys om een mooie fotoserie te maken. Deze keer waren de mannen van JO19-1 aan de beurt. Het verslag is van Julian Jenner.

Rijnsburgse Boys O19-1 – Katwijk O19-1

Het was een mooie zaterdagmiddag wanneer de streekderby Rijnsburgse Boys – Katwijk begon.
Rijnsburgse Boys was al snel de beter voetballende ploeg van trainer Julian Jenner, maar de einduitslag resulteerde toch in een 1-1 gelijkspel, door een late goal van Katwijk in de tweede helft, vak voor tijd.
2019-11-09-RBB-JO19-01-logo-25-van-95
90” min de beter ploeg
Jenner: “We hadden zat kansen in de eerste en tweede helft, om Katwijk een echte afstraffing te geven, maar dat laten we na, en dat is eigenlijk een beetje het verhaal van dit seizoen. De echte spits, die de kansen afmaakt, ontbreekt!
Gelukkig hebben we wel middenvelders en spelers op de zijkanten die scorend vermogen hebben. Daar compenseren we een hoop mee”
Spelopvatting
De jongens spelen echt vanuit een idee om steeds overal op het veld een overtal te krijgen. Daarbij laat ik ze vrij in hun creativiteit aan de bal. De vastigheden creëren kansen in de laatste fase van het veld daarom is het ook zuur dat die 1-1 valt. En dat terwijl je nog een penalty mist waarmee je de wedstrijd op slot kon gooien.
2019-11-09-RBB-JO19-01-logo-79-van-95
Wel ben ik blij met het spel van de jongens, 90” minuten gedomineerd en in de laatste 3 minuten van de blessuretijd missen we de concentratie om de voorsprong vast te houden.Voetballend zijn we op de goede weg. Liever 100 kansen creëren, dan als de tegenpartij lekker op de counter en weggespeeld worden en verliezen met 5-0. Dat is in mijn ogen geen goede ontwikkeling voor jeugdspelers.
Al met al blijft mijn job; ontwikkelen voor het eerste elftal. Sommige jongens zitten daar dicht tegenaan.