Bram van Egmond

Iedere week gaat fotograaf Jan Jungerius langs bij een wedstrijd van een team van Rijnsburgse Boys. Deze keer was de JO12-02 aan de beurt. Zij speelden een thuiswedstrijd tegen ASC. Het verslag is van Patrick van Oosten.

Team van de week JO12-02

Vanaf het begin van het seizoen zijn we van start gegaan met een nieuw samengesteld team. De spelers kwamen van de 11-03, 11-04 en de 11-05 en een speler die een jaar in de JO12 moest blijven voetballen. Ik zal ze even voorstellen.
Brett van Egmond, onze keeper, goede lijnkeeper, durft zijn doel uit te komen en maakt het hierdoor de spitsen van de tegenstander heel lastig en is balvast. Heel belangrijk voor het team.
Ziggy Olivier, Letterlijk de sta in de weg voor iedere aanvaller, je moet van knappe huize komen als je deze bonk in de verdediging voorbij kan komen, heeft een goed schot in de benen en staat altijd op de juiste plaats.
Lucas Star, staat in de verdediging en staat zijn mannetje de stofzuiger van dit team, heeft snelheid, loopvermogen en ziet het spelletje snel, waardoor de vrije man op het middenveld snel gevonden is.
Mark Noort, een echte verdediger, is een harde werker achterin heeft een behoorlijk schot in zijn benen en bedient van achteruit de middenvelders van het team. Is net geopereerd maar over een paar weken is hij er ook gewoon weer bij.
2020-03-10-RBB-JO-12-2-logo-web-13-van-21
Op het middenveld Demy Zange, deze linksbenige jonge dame bezet de gehele rechterkant, en met haar loopvermogen, inzicht en goed schot van absolute meerwaarde voor het team.
Dan onze midden midden, Sem Eendebak deze rechtsbenige jongeman kan eigenlijk overal staan, maar op deze plek komt hij het beste tot zijn recht, met zijn loopvermogen, inzicht en creativiteit bedient hij de spitsen van dit team op hun wenken.
Linkshalf, Fos van Duyn, deze linksbenige middenvelder werkt hard, heeft een goede pass en schot in zijn benen. Verzet bergen werk op de linkerkant maar kan ook midden, midden lopen.
Spits en linkshalf Lars Glasbergen, Lars is een linkspoot en bezet eigenlijk de gehele linkerflank, werkt hard, heeft een goed schot in zijn benen, is creatief en met mooie schijnbewegingen legt hij menig verdediger in de luur.
Roan van Diggele, spits aan de linkerkant, deze jongen is een boom van een vent en is rechtsbenig. Hij heeft een goed schot in zijn benen en scoort regelmatig. houdt de bal goed vast voorin, hierdoor worden ook andere spelers in stelling gebracht.
2020-03-10-RBB-JO-12-2-logo-web-16-van-21
Ruben van Oosten deze rechtsbenige spits staat altijd op de juiste plek voor het doel. Pakt zijn doelpuntjes mee al is het een meter voor de doellijn, het Van Oosten doelpunt! Ruben pikt niet alleen zijn goaltjes mee maar geeft ook veel assists.
Het was gelukkig zover, het team stond te trappelen om lekker te ballen vandaag. Op een zonovergoten Middelmors konden wij op veld 3B aan het werk. Vandaag speelde wij tegen ASC JO12-3 een lastige tegenstander en stonden tot vandaag op de vijfde plaats, wij op plaats drie.
In de voorbespreking op het veld hebben wij dit nog met het team besproken, zorg dat je kort op je tegenstander staat, duels winnen en laat de bal het werk doen. Ga niet mee in het spel van de tegenstander. Blijf je eigen spel spelen. Na de opstelling te hebben gegeven gingen we het veld op. Roan was de eerste wissel van vandaag.
In de eerste minuten was het even aftasten, wat doet en kan de tegenstander en wat kunnen wij hier tegenover stellen. En dat was ruim voldoende, we waren vanaf de eerste minuut sterker en scherper dan onze tegenstander. In de tweede minuut had Ruben al een mogelijkheid maar dat schot ging net naast. Hierna kregen wij een drietal corners waar ASC het moeilijk mee had. De vierde corner was gelijk raak, Demi gaf de bal mooi voor en via enkele RBB benen ging de bal via het been van een ASC speler in de goal. Heeeerrlijk!!! na zes minuten stonden wij op een 1-0 voorsprong.
Achterin hielden Ziggy en Lucas het dicht en omdat de middenvelders ook met hun directe tegenstander meeliepen en de duels gewonnen werden kreeg ASC weinig mogelijkheden. Na tien minuten kwam Roan erin voor Ruben, Lars op links en Roan aan de rechterkant voorin. Het spel ging over en weer zonder dat een van de teams echt in gevaar kwam. RBB had wat kleine mogelijkheden maar hier kwam gelukkig verandering in. In de 22ste minuut de bal vanaf links op Roan, Roan draait weg bij zijn tegenstander en schiet de bal met vernietigende kracht volop in de kruising heerlijke goal!! 2-0 Super tus!!
2020-03-10-RBB-JO-12-2-logo-web-4-van-21
In het vervolg van de eerste helft waren wij heer en meester wonnen veel duels, werkte hard voor elkaar en speelde bij vlagen de tegenstander van de mat.
In de rust hebben wij aangegeven op deze manier te blijven voetballen, blijf je eigen spel spelen dan komt het allemaal goed. In de tweede helft kregen wij de beste kansen en had het al eerder 3 en zelfs 4-0 kunnen zijn.
Maar doordat iedereen in het team zijn opdrachten bleef uitvoeren en hard bleef werken was ASC geen enkele keer echt gevaarlijk. Het middenveld met Demi, Fos, Lars en Sem had grote invloed op het spel en hierdoor werden de spitsen elke keer gemakkelijk gevonden en kreeg de tegenstander nauwelijks mogelijkheden tot een schot op de goal.
In de laatste time out gaf Brett aan: als wij een penalty krijgen mag ik hem dan nemen, ik heb de hele wedstrijd nog niets te doen gehad. LOL, dit gaf aan dat wij als team echt goed bezig waren als je eigen keeper er de gehele wedstrijd werkeloos bij staat.
En ja hoor in de 41ste minuut was het raak, Ruben won het duel van zijn directe tegenstander, kijkt en geeft de bal aan de vrijstaande Roan die deze mogelijkheid gedecideerd afmaakt. 3-0!! ASC kreeg in het vervolg nog een grote kans maar die ging er niet in waarna wij in de tegenstoot de 4-0 maakte. Mooie pass van Sem in de diepte op Roan en hoppa vier nul!!
Man, man, man een gelopen wedstrijd, Top! Ik kan alleen maar zeggen dat het team dit echt heeft verdiend, het harde werken door iedereen heeft zijn vruchten afgeworpen. Achterin de nul gehouden en voorin maken we maar liefst vier doelpunten. Een teamprestatie en een mooie overwinning wat alleen maar vertrouwen geeft voor de komende wedstrijden. We gaan ervoor!